aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈσπασε το αήττητο του Περιστερίου σε ματσάρα ο Προμηθέας!

Έσπασε το αήττητο του Περιστερίου σε ματσάρα ο Προμηθέας!

Αναμενόταν ματσάρα, ήταν ματσάρα (ως προς το ενδιαφέρον του) και ο Προμηθέας βγήκε νικητής επικρατώντας του Περιστερίου winmasters 64-60 και του έσπασε το αήττητο σερί που έτρεχε στη φετινή σεζόν στην Α1.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα στο σκορ και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, ώσπου στο τέλος μίλησε η σπουδαία ποιότητα των γηπεδούχων.

Στα 48’’ και ενώ το Περιστέρι winmasters ήταν μπροστά με 60-59, ο Μπαμπ με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 62-60 ενώ ο Μπλέικ στη συνέχεια αστόχησε. Με δύο βολές του Ρόμπινσον οι Πατρινοί κλείδωσαν το ματς (64-60), σκορ που έμεινε μέχρι τέλους με άστοχες βολές του Λίποβι και άστοχο σουτ του Χάτσερ.

Ο Ρόμπινσον ήταν ο κορυφαίος για τον Προμηθέα με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα, όντας και ο μοναδικός διψήφιος, ενώ για τους φιλοξενούμενους που έριξαν το βάρος στην άμυνα, στους 11 πόντους σταμάτησε ο Χάτσερ.

Ο Προμηθέας ανέβηκε στο 5-1, ρεκόρ που έχει και το Περιστέρι winmasters.

Το ματς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε η αναμέτρηση για τις δύο ομάδες, αν και είχαν σημαντικές απουσίες, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον Αγραβάνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι πλην του Μορέιρα που ανακοινώθηκε μόλις χθες, δεν είχαν ούτε τον Μόρισον, ούτε τον Σαλούστρο. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν αυτή που είχε την πρωτοπορία στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρει να ξεφύγει με τη μεγαλύτερη διαφορά να καταγράφεται πριν από τη λήξη της περιόδου (19-13), με τον Χάτσερ να τη ρίχνει με τη λήξη (19-16).

Κι αν η πρώτη περίοδος ήταν σχετικά ισορροπημένη, η δεύτερη ήταν ακόμα πιο κλειστή για τις δύο ομάδες, με τον Χάτσερ και τις τρεις βολές στις οποίες ευστόχησε να φέρνει το παιχνίδι στην ισοπαλία (25-25). Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι με ένα καλάθι και φάουλ πήραν και το προβάδισμα (32-33), κάτι όμως που δεν κράτησε πολύ, αφού Μπόγρης και Χολ έγραψαν το 38-33. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 38-38 με κάρφωμα του Μόουζες και τρίποντο του Ξανθόπουλου.

Η τρίτη περίοδος αποτέλεσε ένα φεστιβάλ άμυνας, καθώς οι πόντοι έμπαιναν με το σταγονόμετρο, αλλά με το Περιστέρι κρατάει μια μικρή διαφορά, που έφτασε μέχρι τους τέσσερις πόντους με δύο βολές του Χάτσερ. Ωστόσο, κι αφού οι δύο ομάδες τα είχαν σπάσει, τη λύση για το σύνολο του Γιατρία έδωσε ο Ρόμπινσον με τρίποντο, που έκλεισε την περίοδο στο 46-47.

Έτσι όπως εξελισσόταν το ματς, ήταν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα κριθεί στα λιγότερα λάθη, στη σωστή επιλογή στα κρίσιμα και στα μεγάλα σουτ, αφού η διαφορά δεν ξέφευγε ούτε για τον Προμηθέα, ούτε για το Περιστέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 51-51 που έγραψε ο Κασελάκης στα 8’03’’ πριν από τη λήξη, διαφοροποιήθηκε στα 4’23’’ με μία βολή του Γόντικά. Ο Μπαμπ με κρίσιμο τρίποντο έκανε το 56-53, με τον Χάτσερ να απαντά (56-56) με τον ίδιο τρόπο. Ένα δίποντο του Έλις έκανε το 59-56, ωστόσο Μόουζες και Γκρέι με βολές έκαναν το 59-60. Σε εκείνο το σημείο μίλησε ο Μπαμπ που με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 62-60, ενώ ο Μπλέικ από την πλευρά του αστόχησε, ολοκληρώνοντας το ματς στο 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 38-38, 46-47, 64-60.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ