aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Εμείς τους τιμάμε σωστά, όχι σαν κάποιους άλλους…»

«Εμείς τους τιμάμε σωστά, όχι σαν κάποιους άλλους…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με την ευκαιρία της μεθαυριανής τιμητικής εκδήλωσης για τη χρυσή πενταετία των κυπέλλων της ομάδας του 85-89, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» (19:00), ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ Λοΐζος Μαυρουδής μίλησε στον Active. Από τη θέση του πρώην αρχηγού της ομάδας, του ανθρώπου που αγωνίστηκε και στους τρεις νικηφόρους τελικούς, αλλά και ως πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων, υπενθύμισε σε όλους πως η ΑΕΛ παραμένει μια μεγάλη οικογένεια.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σε εκείνες τις λαμπρές κατακτήσεις, αλλά και σκαπανείς που ήσαν κοντά στην ομάδα. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για τους οπαδούς και φίλους της ΑΕΛ.

«Δεν γεννήθηκε τώρα η ιδέα της εκδήλωσης. Αποτελεί συνέχεια της εκδήλωσης της 29ης Μαΐου του 2014 όπου τιμήθηκε ολόκληρη η ιστορία της ΑΕΛ μέχρι το 1968 και τώρα θα δοθεί συνέχεια για την ομάδα 1985-89. Ο παλαίμαχος δεν είναι είδος προς εξαφάνιση. Είμαστε εκεί παρόντες για να θυμίζουμε στον κόσμο αυτούς που πρόσφεραν στο σωματείο και να τους τιμάμε τη στιγμή που κάποιοι άλλοι δεν τους τιμούν όπως τους αξίζει», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Για να υπάρξουμε εμείς, κάποιοι προϋπήρξαν κάνοντας θυσίες. Η Ιστορία στο σωματείο πρέπει να διδάσκεται στις ακαδημίες της ΑΕΛ και σε όσους αποτελούν το οικοδόμημα. Εμείς ως παλαίμαχοι προσφέρουμε κοινωνικά και είμαστε εκεί για θυμόμαστε όσους πρόσφεραν στην ιστορία του σωματείου. Μιλάμε για πέτρινα χρόνια και ανθρώπους οι οποίοι ήταν οι στυλοβάτες και οι πρωτοστάτες. Εμείς νιώθουμε διαφορετικά για τους παλαίμαχους αθλητές και υπενθυμίζουμε την προσφορά τους που είναι ανεκτίμητη. Δυστυχώς κάποιοι άλλοι δεν στάθηκαν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν μας χαλάει εμάς από το να τους τιμήσουμε».

«Περιμένουμε αρκετό κόσμο. Στην περασμένη φορά τιμήσαμε ανθρώπους από το 1930. Θα είναι μία σημαντική εκδήλωση. Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να συναντήσει αυτούς τους ανθρώπους να συνομιλήσει μαζί τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να περάσουμε όλοι μαζί μία αξέχαστη βραδιά. Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα τιμήσουμε και ανθρώπους οι οποίοι τότε ήταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις μελλοντικά», πρόσθεσε.

Για την φετινή ΑΕΛ, καταλήγοντας είπε πως την περίμενε καλύτερη και πως χρειάζεται απαραίτητη ενίσχυση τον Ιανουάριο στον επιθετικό τομέα. Χαρακτήρισε καλή τη βαθμολογική συγκομιδή και τόνισε πως αν δεν ερχόταν η ήττα από την Πάφο θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ