aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈχει πολλή δουλειά ο Μπαλταζάρ

Έχει πολλή δουλειά ο Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ θα χρειαστεί βελτίωση για να προλάβει το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα με πιθανότητες διάκρισης στην τελική φάση. Στο γήπεδο θα διαπιστωθεί, αν οι προσθήκες που έγιναν θα φέρουν την άνοιξη στην ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ. Από την άλλη, όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να διορθώσει τα κακώς έχοντας στην άμυνα, καθώς σε δύο ματς δέχτηκε πέντε γκολ, ενώ στα 19 προηγούμενα είχε δεχθεί μόλις οκτώ. Ο τερματοφύλακας Βοζίνια καλείται να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό, ή για να το θέσουμε πιο σωστά, να κόψει τις απερίσκεπτες ενέργειες που κάνουν δύσκολη τη «ζωή» του και της ομάδας του.

Ο Τεϊσέιρα, μετά την τιμωρία του Λαφράνς, θα είναι στο κέντρο της άμυνας και στα επόμενα τρία παιχνίδια. Στην ΑΕΛ πιστεύουν στην αξία του, αλλά πρέπει να το  αποδείξει και μαζί με τον Μιτρέα να καταστήσουν απόρθητο φρούριο την εστία της ομάδας. Βελτίωση χρειάζεται και ο Γουίλερ. Οι γαλαζοκίτρινοι μπορεί στη συνέχεια και στα προσεχή τέσσερα παιχνίδια να μην αντιμετωπίζουν κάποια από τις μεγάλες ομάδες, όμως απέναντί τους θα είναι αντίπαλοι που μάχονται για τη σωτηρία τους. Και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μη δεχθούν γκολ, που θα είναι και η βάση για να πάρουν τις νίκες που θα τους ξαναδώσουν ελπίδες διάκρισης.

Το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι κρίσιμο και αν στην ΑΕΛ θέλουν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τον στόχο τους, καλούνται να επιστρέψουν στις νίκες. Ο Σάσι με τον Λαφράνς θα απουσιάσουν, όμως οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διάθεση του Μπαλταζάρ, που καλείται να παρατάξει το καλύτερο δυνατό σχήμα.

Το στοίχημα για την ΑΕΛ είναι τριπλό. Από τη μια να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό, δεύτερο, να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τη νέα περίοδο και τρίτο να επαναφέρει την πίστη στους οπαδούς της, κόβοντας τη μουρμούρα σε όσους βρίσκουν προφάσεις για να μένουν μακριά από την ομάδα. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα, το οποίο καλούνται από κοινού, ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους και μερίδα του κόσμου να το αποβάλει για να βρει ο σύλλογος την ηρεμία του. Έγιναν λάθη και θα γίνονται, όμως δεν μπορεί επί καθημερινής βάσης να μηδενίζονται όλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ