aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Δεν φοβάμαι αν μου κλέψουν τo αυτοκίνητo, ίσως μάθω ελληνικά»

«Δεν φοβάμαι αν μου κλέψουν τo αυτοκίνητo, ίσως μάθω ελληνικά»

Ο Αντρέ Τεϊσέιρα (δεξιά στη φωτό), παραχώρησε συνέντευξη σε πορτογαλικό Μέσο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός πως απολαμβάνει την παρουσία του στην ΑΕΛ, μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου, τόνισε πως δεν περίμενε να εξελιχθούν εξαιρετικά τα πράγματα γι’ αυτόν όταν έφυγε από την Πορτογαλία και ότι δεν σκοπεύει να αφήσει σύντομα τους «λέοντες» για άλλες πολιτείες.

«Ήταν φανταστικό το πάρτι που έκαναν οι άνθρωποι στην πόλη. Ήμουν άφωνος. Αυτή την σεζόν ήταν πολύ καλύτερη από την πρώτη μου. Πρακτικά έπαιξα σε όλα τα παιχνίδια αφήνοντας ευχαριστημένο τον προπονητή μου. Τόσο ξεχωριστά όσο και συλλογικά, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Σε συλλογικό επίπεδο ήταν όλα εξαιρετικά, καταφέραμε να συμμετάσχουμε στον προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ κατακτήσαμε και το Κύπελλο, που ήταν στόχος από την αρχή της χρονιάς», είπε

-Πως νιώθεις από την κατάκτηση του τροπαίου; 

«Ήταν ένα φανταστικό και εντυπωσιακό συναίσθημα για μένα. Ήταν μια μοναδική στιγμή, και ευλογία που έζησα αυτό το πάρτι. Οι παίκτες και οι οπαδοί γίναμε ένα, επειδή η ΑΕΛ έφτασε στη διάκριση έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια. Το πάρτι ήταν φανταστικό, αυτό που έκαναν οι άνθρωποι στην πόλη με άφησε άφωνο».

-Σχέση οπαδών και ομάδας;

«Η σχέση είναι καλή. Φέτος οι οπαδοί μας δεν ήταν τόσο πολύ στο γήπεδο επειδή υπάρχει ένα πρόβλημα με τις κάρτες οπαδού. Οι περισσότεροι από τους οπαδούς δε συμμετείχαν στα ματς και είναι ενάντια σε αυτόν το νόμο, έτσι άφησαν άδεια τα γήπεδα σε ολόκληρο το νησί. Η ΑΕΛ έχει πολλούς οπαδούς, όπως φαίνεται και στο πάρτι της πόλης, αλλά από το Τσίρειο δυστυχώς απουσιάζουν. Στο δρόμο οι φίλοι με αναγνωρίζουν και νιώθω αγαπητός».

-Η Κύπρος είναι καλή χώρα για να ζήσεις; 

«Είναι μια πολύ καλή χώρα για μένα. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω για την Κύπρο. Ο καιρός είναι πολύ καλός. Είναι πάντα πολύ ζεστό το κλίμα με σπάνιο φαινόμενο τις βροχές. Το χειμώνα κάνει κρύο, αλλά δεν συγκρίνεται με την Πορτογαλία, σε καμία περίπτωση. Είναι μια πολύ ασφαλής χώρα. Μερικές φορές με τον ζεστό καιρό, αφήνω ακόμη και το κλιματιστικό του αυτοκινήτου ανοικτό, και κανείς δεν μου κλέβει το αυτοκίνητο (σ.σ. γέλια). Τη νύχτα μπορείς να περπατήσεις ήσυχα στους δρόμους. Μου αρέσει πραγματικά να ζω στην Κύπρο. Νιώθω ασφάλεια και η προσαρμογή ήταν εύκολη».

-Τι γίνεται με τη γλώσσα; 

«Δεν ξέρω τίποτα (σ.σ. γέλια). Ξέρω λίγα λόγια όταν τους ακούω να μιλούν, αλλά να κάνω μια συζήτηση με κάποιον στα ελληνικά δε μπορώ. Είναι πολύ δύσκολο. Σκέφτομαι να μάθω.

-Η επικοινωνία γίνεται στα αγγλικά; 

«Ναι, όλοι μιλούν την αγγλική γλώσσα. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι άνθρωποι. Με τα αγγλικά μπορούμε να επικοινωνούμε με όλους».

-Έχεις έναν συμπατριώτη-φίλο στην ομάδα, τον Λεάντρο Σίλβα. Πόσο σημαντικό είναι να έχεις κάποιον από την ίδια χώρα στην ίδια ομάδα; 

«Είναι πολύ καλό. Είναι μεγάλη βοήθεια και βοηθούμε ο ένας τον άλλον. Επειδή είμαστε μακριά από τις οικογένειες και τους φίλους μας, είναι καλό να έχουμε κάποιον να μιλήσουμε. Έχω τους συμπαίκτες μου, αλλά η σύζυγός μου δεν έχει κανέναν και έτσι η οικογένεια του Λεάντρο είναι σημαντική για εκείνη. Κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, όπως η εξερεύνηση του νησιού».

-Οι Κύπριοι είναι περίεργοι για την Πορτογαλία; 

«Ναι, φυσικά. Μερικές φορές ρωτούν πώς είναι η χώρα μας, η γαστρονομία, το κλίμα. Έχουν κάποιο ενδιαφέρον, ναι».

-Πώς πήρες αυτή την απόφαση να ταξιδέψεις στην Κύπρο πριν από δύο χρόνια; 

«Ήμουν στη Λειϊσόες και έλαβα την πρόταση από τον προπονητή του συλλόγου, ο οποίος ήταν ο Μπρούνο Μπαλταζάρ. Μου είπε ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον να πάω εκεί. Μίλησα με τη σύζυγό μου και αποφασίσαμε να φύγουμε. Η μετάβαση στο εξωτερικό ήταν ένα όνειρο που είχα και αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή ότι έπρεπε να πάρω μια ευκαιρία. Η ευκαιρία ήρθε και δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήταν ένα όνειρο να φύγω από την Πορτογαλία και να ζήσω μια περιπέτεια έξω από τη χώρα μας, η αλήθεια είναι πως πήρα τη σωστή απόφαση».

-Δε το μετάνιωσες; 

«Όχι, ποτέ δε μετανιώνω για τις αποφάσεις μου. Μέχρι τώρα, πιστεύω ότι ήταν η σωστή».

-Το μέλλον σου; 

«Εδώ, ανανέωσα τη σύμβασή μου με την ΑΕΛ για τα επόμενα τρία χρόνια και ο στόχος είναι να μείνω εδώ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις για το… αύριο. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και πρέπει να σκέφτεσαι από μέρα σε μέρα».

-Σκέψεις για επιστροφή; 

«Αυτή τη στιγμή είμαι καλά στην Κύπρο. Θα έπρεπε να έρθει μια πολύ καλή πρόταση και ένα καλό συμβόλαιο για να επιστρέψω στην Πορτογαλία. Αισθάνομαι καλά στην ομάδα μου και νιώθω χαρούμενος που πήραμε τίτλο».

-Ποιες είναι οι επιθυμίες σου για την επόμενη σεζόν; 

«Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου, αλλά και να ανέβω σε ατομικό επίπεδο. Με την ΑΕΛ θα αγωνιστούμε στο Europa League, κάτι που δεν είναι εύκολο για εμάς. Έχουμε τρεις προκριματικούς γύρους μπροστά μας, αλλά θα ήταν ωραίο να έχουμε μια θέση στους ομίλους. Θα δώσω τα πάντα στην ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους εντός και εκτός συνόρων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ