aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Χείμαρος» ο Κίρζης: «Ήμουν ο πρώτος που είπε ότι το προϊόν βρωμεί» (video)

«Χείμαρος» ο Κίρζης: «Ήμουν ο πρώτος που είπε ότι το προϊόν βρωμεί» (video)

Ο Απόλλωνας ουδεμία σχέση έχει με τις αναφορές σε ισπανικά ΜΜΕ για στημένα παιχνίδια, διαμήνυσε σήμερα ο Πρόεδρος της εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο, Νίκος Κίρζης, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της διοίκησης να συνεργαστεί με Αστυνομία και Γενικό Εισαγγελέα «για να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία».

Σε συνέντευξη Τύπου, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κολόσσι, ο κ.Κίρζης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα που κάνει λόγο για προσυνεννοημένα παιχνίδια, μεταξύ αυτών και του τελικού κυπέλλου Απόλλωνα – ΑΕΚ,  την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, «δεν  μας προκαλεί έκπληξη, αλλά αποτελεί μια τεράστια προσβολή για τον Απόλλωνα Λεμεσού, για όλους εμάς, για τον κόσμο της ομάδας μας και την ιστορία του συλλόγου». Και συμπλήρωσε «Δεν δεχόμαστε ούτε καν την απλή αναφορά στο όνομα Απόλλων, σε τέτοιου είδους θέματα, πόσο μάλλον σε υποτιθέμενη εμπλοκή, είπε και τόνισε κατηγορηματικά ότι “ο Απόλλωνας ουδεμία σχέση έχει με τέτοιου είδους γεγονότα και κατηγορίες».

Ο κ. Κίρζης υπέδειξε ότι, από τη στιγμή που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας υπήρχε η σχετική πληροφόρηση από τον Μάρτιο του 2019, «δεν ζητούμε απλά, αλλά απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές».

Διερωτήθηκε δε «γιατί από τότε δεν λήφθηκαν μέτρα» και γιατί κανείς δεν ενημέρωσε τη διοίκηση για τις καταγγελίες αυτές , ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα «να συνεργαστούμε με την Αστυνομία, την Νομική Υπηρεσία και οποιαδήποτε αρχή για να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία. Θέλουμε για τον κόσμο μας και μετά για εμάς, να γνωρίζουμε ποιος και γιατί έχει εμπλέξει το όνομα του Απόλλωνα Λεμεσού σε αυτήν την ιστορία, αλλά και αν υπήρχαν άτομα και ποδοσφαιριστές της ομάδας που εμπλέκονται».

Λέγοντας ακόμη πως «ίσως να μας προκάλεσε και ένα πικρό χαμόγελο η ανάγνωση του ρεπορτάζ που ανέφερε πως η μια ομάδα θα έπαιρνε πρωτάθλημα, η άλλη κύπελλο και εμείς θα καταφέρναμε να βγούμε Ευρώπη», ο Νίκος Κίρζης είπε πως ο δημοσιογράφος, μάλλον δεν είχε κάνει την έρευνα του για να δει πως, τότε, ο Απόλλωνας βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ήταν «με το ένα πόδι» στον τελικό κυπέλλου, όπου έχασε και τους δυο τίτλους σε μια εβδομάδα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του Απόλλωνα είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να καταγγείλει κάτι για στημένα από τη στιγμή που δεν έχει στοιχεία. «Πολλά ακούγονται για το κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά για να ανοίξεις το στόμα σου και να θεωρείσαι σοβαρός όταν κάνεις καταγγελίες, πρέπει να έχεις και αποδείξεις και εμείς δεν έχουμε τέτοιες αποδείξεις», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως «το πρόβλημα είμαστε εμείς οι παράγοντες και μόνο όταν αποφασίσουμε εμείς οι παράγοντες τότε θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο», ενώ για την ΚΟΠ δήλωσε ότι «η ηγεσία της ομοσπονδίας προσπαθεί και το δείχνει εμπράκτως να βελτιώσει αυτήν την κατάσταση, όπως έχει κάνει το βήμα με τους ξένους διαιτητές, με τους παρατηρητές, με το VAR».

Την ίδια ώρα, υπέδειξε ότι «δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη». Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι αρμόδιες αρχές «θα ρίξουν φως σε αυτό το θέμα», χαιρέτισε το προσωπικό ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και τις ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς αν αξίζει να επενδύει κάποιος σε αυτό το ποδόσφαιρο, απάντησε: «Είμαι ο πρώτος που εδώ και χρόνια είπα ότι το προϊόν βρωμάει. Οι μόνοι που μπορούν να το αλλάξουν είναι οι παράγοντες. Κανείς άλλος. Αν αξίζει να ασχολούμαστε; Από τη στιγμή που είμαι εδώ οκτώ χρόνια, να σου πω ότι δεν αξίζει; Προσωπικά το κάνω για τον εαυτό μου. Είναι σωστό ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αποτελέσματα από τις Αρχές, αλλά θέλω να πιστώσω τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης. Αν στέκουν αυτές οι σοβαρές καταγγελίες, θα υπάρξει δικαίωση. Αν αποδειχθεί πως ο Απόλλωνας έπρεπε να είναι πρώτος το 2018, τότε 100% θα αποδεχθώ το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» ρωτήθηκε και για τον… τιμοκατάλογο: «Δεν είχα ουδεμία προσέγγιση, ούτε άκουσα για τιμοκατάλογο, πιθανότατα γιατί ξέρουν ποιος είμαι εδώ και οκτώ χρόνια που διοικώ αυτήν την ομάδα. Κάποιοι μπορεί να είδαν τον τιμοκατάλογο, κάποιοι μπορεί να πλήρωσαν κιόλας. Φταίει η ομοσπονδία για αυτό; Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι παράγοντες για μένα».

Για τον παλμό του κόσμου που έχει στο στόχαστρο τον Γιώργο Κούμα: «Πώς κάνει κουμάντο στα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΚΟΠ; Τι σημαίνει αυτό; Γιατί αν βγω να πω κάτι κατά της ΚΟΠ θα μου κόψουν τα τηλεοπτικά; Μη λέμε ότι θέλουμε. Αυτά είναι εκεί χαρτιά υπογεγραμμένα. Ο Απόλλωνας δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Ότι κερδίσαμε, το κάναμε μέσα στο γήπεδο. Ότι κάναμε, το κάναμε μόνοι μας και δε φοβάμαι κανέναν».

Αναφερόμενος στην πορεία του Απόλλωνα τις τελευταίες εβδομάδες στο πρωτάθλημα, είπε: «Μακάρι να μπορούσα να το εξηγήσω. Είναι κρίμα. Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής έκαναν μια τεράστια προσπάθεια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, το κάναμε και δυστυχώς μέσα σε δυο βδομάδες χάθηκαν σχεδόν όλα. Είμαστε προβληματισμένοι αλλά είμαστε σίγουροι πως οι ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν και θα παλέψουμε για όλους τους στόχους που έμειναν»

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε όλα όσα λέχθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ