aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧάος στο βελγικό ποδόσφαιρο: Συλλήψεις για στημένα, ξέπλυμα και φοροδιαφυγή

Χάος στο βελγικό ποδόσφαιρο: Συλλήψεις για στημένα, ξέπλυμα και φοροδιαφυγή

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση πως συνελήφθησαν ο κορυφαίος μάνατζερ Μότζι Μπαγιάτ, ο τεχνικός της Μπριζ και πρώην βοηθός του Τούντορ στον ΠΑΟΚ, Ιβάν Λέκο. Στα χέρια της αστυνομίας έναν ακόμη προπονητής και δύο διαιτητές.

Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στα μεταγραφικά «πάρε δώσε» του βελγικού ποδοσφαίρου, ο Μότζι Μπαγιάτ, με δουλειές και στην Ελλάδα συνελήφθη την Τετάρτη (9/10), όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές Αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπαγιάτ, μαζί με τους Ιβάν Λέκο, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεκ και τους δύο διαιτητές, Σεμπαστιάν Ντελφιέρ και Μπρατ Βερέντεν κρατούνται και ανακρίνονται ως ύποπτοι για στήσιμο αγώνων, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

Η συντονισμένη αυτή επιχείρηση πολλών τμημάτων της βελγικής αστυνομίας φανερώνει πως διεξάγεται «σκούπα» στο ποδόσφαιρο της χώρας. Διότι όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα γραφεία ομάδων που έχουν σχέσεις με τον Μπαγιάτ και τα κάνουν… καλοκαιρινά.

Διαβάστε επίσης: Έρευνες και στην Κύπρο για το σκάνδαλο διαφθοράς στο βελγικό ποδόσφαιρο

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος αυτού που συμβαίνει στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή αρκεί ν’ αναλογιστεί ότι κατειλημμένα από τα όργανα της τάξεις είναι και τα γραφεία των Άντερλεχτ, Μπριζ, Σταντάρ Λιέγης!

Από τον κυκλώνα φαίνεται πως δεν γλιτώνουν ούτε οι ποδοσφαιριστές που έχουν σχέσεις με τον Μπαγιάτ και τον έτερο ατζέντη, Ντέγιαν Βελίκοβιτς. Χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί ονόματα, δημοσιεύματα στο Βέλγιο επισημαίνουν ότι η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών μπήκε στα σπίτια παικτών.

Επαναλαμβάνουμε πως όλα τα παραπάνω αποτελούν προϊόν ρεπορτάζ των Μέσων στη συγκεκριμένη χώρα, καθώς η αστυνομία έχει μονάχα ανακοινώσει τις συλλήψεις των προαναφερθέντων παραγόντων. Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσίευμα του «nieuwsblad» επικαλούμενο πηγές μέσα από την αστυνομία μεταφέρει ότι ο Μπαγιάτ δεν ανακρίνεται για στημένα ματς, αλλά για το ρόλο του σε… σκιερές μεταγραφικές ιστορίες. Κοινώς φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ