aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Μπλαουγκράνα» βάφτηκε η πρώτη κούπα (video)

«Μπλαουγκράνα» βάφτηκε η πρώτη κούπα (video)

Με τον Μαρκ Τερ Στέγκεν να πιάνει πέναλτι στο 90′, η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ κόντρα στη Σεβίλλη (2-1) και κατέκτησε το ισπανικό σούπερ καπ σε αγώνα που διεξήχθη στο Μαρόκο. Ρεκόρ τίτλων ο Μέσι…

«Μπλαουγκράνα» βάφτηκε η πρώτη κούπα τη φετινή σεζόν στην Ισπανία, με τον Μαρκ Τερ Στέγκεν να εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την κυπελλούχο Σεβίλλη στο «Grand Stade de Tanger» του Μαρόκου, με φόντο το ισπανικό σούπερ καπ και τα… χρειάστηκε για να μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή και να κάνει δικό της το τρόπαιο. Έστω και με αρκετό… ιδρώτα όμως, πανηγύρισε την ένατη νίκη στα δέκα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια όπου παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις! Την ίδια στιγμή ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τους 33 τίτλους, ξεπέρασε τους 32 του Ινιέστα κι έγινε ο ρέκορντμαν στην ιστορία του κλαμπ.

Με το παιχνίδι στο 2-1 υπέρ των Καταλανών, ο Αλέις Βιδάλ που μετακόμισε στη Σεβίλλη από τη Μπαρτσελόνα μόλις πριν λίγες ημέρες, κέρδισε πέναλτι από τον Τερ Στέγκεν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεν Γεντέρ που είχε μπει αλλαγή, ωστόσο ο Γερμανός κίπερ έπεσε σωστά στην αριστερή πλευρά της εστίας του κι έπιασε το κακό σουτ του Γάλλου επιθετικού.

Οι Σεβιγιάνοι είχαν μπει σε θέση οδηγού μόλις από το 9′ λεπτό με ωραίο πλασέ του Σαράμπια, ωστόσο χρειάστηκε το VAR για να μετρήσει το γκολ του 26χρονου Ισπανού. Από εκεί κι έπειτα η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει, αλλά χωρίς να βγάλει πολλές κλασικές ευκαιρίες, με εξαίρεση την καρφωτή κεφαλιά του Λεγκλέ (27′) και το σουτ του Σουάρες μέσα από την περιοχή στο 37′.

Τη λύση τελικά βρήκε στο 42′ όταν ο Μέσι εκτέλεσε… μαεστρικά φάουλ που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Βάτσλικ, η μπάλα προσέκρουσε στην πλάτη του Τσέχου, βρήκε ξανά δοκάρι κι ο Πικέ πήρε το “ριμπάουντ” για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα η Σεβίλλη απείλησε με τον Σαράμπια, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η ομάδα του Βαλβέρδε είχε ξανά τον έλεγχο, αλλά η Σεβίλλη συνέχισε να απειλεί από την πλευρά της. Πρώτα με την κεφαλιά του Βάσκες στο δοκάρι (62′) κι έπειτα με τον Νάβας στο 76′. Στο επόμενο λεπτό όμως ακολούθησε τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Μέσι-Σουάρες για τη Μπάρτσα, πριν έρθει το εκπληκτικό γκολ του Ντεμπελέ στο 78′ με “κεραυνό” έξω από την περιοχή. Κι αφού ο Τερ Στέγκεν έπιασε το πέναλτι στο 90′, το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος και οι “μπλαουγκράνα” ξεκίνησαν με… κούπα τη νέα σεζόν στην Ισπανία.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Μασίν): Βάτσλικ, Μερκάντο (85′ Μπέν Γεντέρ), Κιερ, Γκόμεθ, Νάβας, Μέσα, Μπανέγα, Εσκουδέρο, Βάσκες, Μουριέλ (60′ Σίλβα), Σαράμπια (71′ Βιδάλ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντεμπελέ (86′ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Αρτούρ (53′ Κοουτίνιο), Ραφίνια (46′ Ράκιτιτς), Σουάρες, Μέσι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ