aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή: Ο λόγος της επιστροφής του κι αποφάσεις μετά την Πάφο

Αυγουστή: Ο λόγος της επιστροφής του κι αποφάσεις μετά την Πάφο

Στο πλαίσιο των αναφορών του στην εκπομπή «Γκολ και θέαμα» στο ΡΙΚ, ο Σωφρόνης Αυγουστή τόνισε τον λόγο που αποδέχθηκε την πρόταση του Απόλλωνα ώστε να επιστρέψει μετά το… διαζύγιο με τον Ιβάν Βουκομάνοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη νίκη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (εδώ θα βρείτε όλες τις αναφορές του Κύπριου κόουτς των κυανόλευκων).

Για τη νίκη επί της Ανόρθωσης είπε αρχικά: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Ήταν παιχνίδι τακτικής με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές. Διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ. Η Ανόρθωση είχε μια μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 για να αλλάξει όλο το παιχνίδι. Μετά πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ και εκεί πιστεύω κρίθηκε. Στην θέση που βρισκόμαστε κάθε παιχνίδι μετρά διπλά».

«Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Αυτό που έρχεται με την Πάφο ειδικά είναι πολύ σημαντικό για μας. Παίζουμε με μια καλή ομάδα που έχει τους δικούς τους στόχους και κάνει τη δική της προσπάθεια για να ανέβει βαθμολογικά. Πρέπει να δώσουμε πολλές δυνάμεις και να προσπαθήσουμε για να πάρουμε τη νίκη», πρόσθεσε για τη συνέχεια.

Για την σύγκρουση των Σάσα Μάρκοβιτς και Βαχίντ Σελίμοβιτς που κτύπησαν στο κεφάλι: «Εκείνη την στιγμή σίγουρα όλοι ανησυχήσαμε. Αρχικά φάνηκε πως είχαν κάτι σοβαρό. Ευτυχώς στη συνέχεια μπόρεσαν να αγωνιστούν και είχαν μάλιστα εξαιρετική απόδοση. Μας βοήθησαν πάρα πολύ. Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια στο Κολόσσι».

Για αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο έλειπε στον Απόλλωνα μετά την επιστροφή του είπε: «Το μόνο έλειπε ήταν η αυτοπεποίθηση. Φέραμε μια ηρεμία που έλειπε στην ομάδα. Είμαστε αρκετά μακριά ακόμη. Το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο για όλες τις ομάδες. Έχουν δυναμώσει όλες. Έχει μικρύνει η διαφορά από τις πιο μικρές και εύκολα μπορούν να χαθούν βαθμοί.  Για να πάρεις τρεις βαθμούς πρέπει να δώσεις πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Ευχαριστώ τον κόσμο που σιγά-σιγά πιστεύει την ομάδα».

Για την ποιότητα του ρόστερ και την κριτική που δέχθηκε ότι δεν έγιναν σωστές επιλογές το καλοκαίρι είπε: «Ένας λόγος που επέστρεψα ήταν αυτός. Είδα κάποια δημοσιεύματα ότι το υλικό δεν ήταν καλό. Τότε δεν γνώριζα ότι θα επέστρεφα. Είναι ο πρώτος λόγος αυτός γιατί πιστεύω πολύ σε αυτό το ρόστερ. Σίγουρα κάποιοι παίχτες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, ενώ κάποιοι έθεσαν μόνοι τους τον εαυτό τους εκτός ομάδας. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιοι δεν προσφέρουν. Η ομάδα θέλει ηρεμία μέχρι το τέλος».

«Σαράντα μέρες που ήμουνα μακριά από την ομάδα με βοήθησαν πάρα πολύ. Δεν είχα πίεση και είχα την ηρεμία μου. Βλέπεις σίγουρα κάποια πράγματα πιο καθαρά. Δεν είναι ντροπή να πεις ότι είδες τα λάθη σου και τα διορθώνεις. Μ’ αρέσει πολύ να δουλεύω με αυτούς που δεν παίζουν. Γι αυτό ήταν έτοιμοι και μετά τους τραυματισμούς μπήκαν και βοήθησαν. Ο γυμναστής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ήξερα τους παίχτες όταν επέστρεψα. Έτσι ήταν πιο εύκολο για μένα να βρω ρυθμό για να γίνουμε ξανά ομάδα. Δεν μετάνιωσα ποτέ που επέστρεψα», πρόσθεσε.

Για την ενίσχυση: «Μια θέση στον α’ κατάλογο σίγουρα θα ενισχυθούμε. Μετά το παιχνίδι με την Πάφο θα παρθούν κάποιες αποφάσεις. Όταν επιστρέψουν όλοι μετά την διακοπή θα δούμε έναν διαφορετικό Απόλλωνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ