aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυγουστή: Η ξεχωριστή αναφορά για Ράγιος και η «μονομαχία» με Κετσπάγια

Αυγουστή: Η ξεχωριστή αναφορά για Ράγιος και η «μονομαχία» με Κετσπάγια

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο προπονητής του Απόλλωνα, Σωφρόνης Αυγουστή, ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ο κόουτς των κυανόλευκων και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να… σπάσουν το αήττητο της «Κυρίας», ενώ υπενθυμίζουμε πως για άλλο ένα παιχνίδι ο Αυγουστή δεν θα έχει στη διάθεση τους σημαντικούς παίκτες (Αγκίρε, Περέιρα, Ενσούε, Σαρδινέρο, Ρομπέρζ). Κρίσιμα 24ωρα για τους Γιούστε-Γκακμπέ.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για το ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Σίγουρα έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι με μια πάρα πολύ καλή ομάδα που δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Μια ομάδα που ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι να δημιουργήσεις προβλήματα και να σκοράρεις. Έχει την καλύτερη άμυνα. Όμως, το τελευταίο διάστημα η ομάδα μας έχει παρουσιάσει ένα πολύ θετικό πρόσωπο, ειδικά τις τελευταίες ομάδες, πετύχαμε 12 γκολ. Για την δική μου ομάδα είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να βρισκόμαστε στη 3η θέση για πρώτη φορά. Αυτά τα παιχνίδια είναι έξι βαθμών, και όταν καταφέρεις και κερδίσεις, κερδίζεις πάρα πολλά από αυτά τα ματς. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, θα σταθώ σε κάτι. Όταν έχει 100 άτομα ο αντίπαλος στις κερκίδες, αντί να ακούγονται οι δικοί μας οπαδοί, ακούγονταν οι αντίπαλοι. Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι ενθουσιασμένος και πάει μαζικά στο γήπεδο. Στο Ανόρθωση-Απόλλων καταλάβαμε τι σημαίνει έδρα. Το Τσίρειο δεν είναι έδρα, αλλά ας καταφέρουμε να δώσουμε ένα παλμό, να νιώσουν οι παίκτες πως παίζουν με τον κόσμο τους. Θα έχει δυσκολίες και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει».

Για τους τραυματίες: «Για τους τραυματίες, σίγουρα θα είναι απών οι Περέιρα, Γκακμπέ, Ρομπέρζ, Ψύχας και Ενσούε. Όσον αφορά στους Γιούστε και Αγκίρε, θα τους περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.  Ακούσαμε πολλά για τους τραυματίες. Ας ασχοληθούμε με αυτούς που είναι διαθέσιμοι, αυτούς που πρέπει να δώσουν το 100%, που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και αξίζουν τη θέση στο ρόστερ. Είχαμε προβλήματα, καταφέραμε να παρουσιάσουμε θετικό πρόσωπο με εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Με την ΑΕΚ είχαμε αρκετά προβλήματα, έδωσαν δυναμική οι παίκτες που μπήκαν. Σίγουρα θα ήθελαν όλους τους παίκτες, αλλά να μην αδικούμε τους παίκτες που χάρισαν τους έξι βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδι».

Για τα στοιχεία που θα χρειαστεί ο Απόλλωνας: «Πρώτα είναι το πάθος και η συγκέντρωση. Όποια ομάδα βρεθεί στη μέρα της και αποφύγει τα λάθη, να κερδίσει. Ξέρουμε πόσο καλή είναι στην αμυντική λειτουργία και στα στημένα, με έναν Ράγιος που χτυπά εξαιρετικά κόρνερ και φάουλ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αλίμονο να μην κινδυνεύεις από τα στημένα, αλλά πρέπει να τα αποφύγουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ανταποκριθούμε στην καλή λειτουργία της Ανόρθωσης. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όταν κερδίσεις ένα ντέρμπι, βλέπεις και τα αρνητικά για να βελτιώνεσαι. Θεωρείται κίνητρο το γεγονός πως παίζουμε με την πρωτοπόρο και αήττητη Ανόρθωση».

Για τον κόσμο: «Τα πιστεύω του οπαδού δεν μπορεί να τα αλλάξει κανείς. Αυτοί που μένουν μακριά, σίγουρα πονάνε την ομάδα, δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να έρθουν. Όμως όσοι έχουν κάρτα φιλάθλου, τους καλούμε να έρθουν γιατί θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο κόσμος της Ανόρθωσης θα είναι πολύ εκδηλωτικός. Σίγουρα αν περάσουν από εδώ νικηφόρα, αλλάζουν πολλά για αυτούς. Όπως και για εμάς αν κερδίσουμε».

Για το γεγονός πως θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κετσπάγια οι οποίοι στο παρελθόν τέθηκαν αντιμέτωποι ως παίκτες: «Έχει κάνει πολλά ο Τιμούρ στο κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές. Το παρελθόν έχει περάσει, ο καθένας θέλει να κερδίζει η ομάδα του. Είναι 90 λεπτά, και μετά όλα τελειώνουν. Βγάζουμε και οι δύο πάθος, δεν μας αρέσει να χάνουμε. Όπως είπα και πριν, είναι 90 λεπτά. Σίγουρα θα υπάρχουν εντάσεις, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους προπονητές. Να αλλάξουμε επίπεδο και να δείξουμε πως γίνονται ωραία παιχνίδια και στο κυπριακό πρωτάθλημα».

Για το σχόλιο του Χατζηλούκα που τον εκθείασε: «Να του ευχηθώ το καλύτερο στο σημερινό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Είμαστε φίλοι. Έχει κάνει πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Έχει μια ευκαιρία απόψε. Δεν είναι λίγο πράγμα να είσαι πρώτος προπονητής σε μεγάλη ομάδα. Βλέπουμε ότι φέτος στηρίχτηκαν σε Κύπριους προπονητές και είναι σημαντικό για όλους, γιατί ξέρουν τι σημαίνει κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα γιατί έχεις να κάνεις με παίκτες από διάφορες χώρες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ