aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Το έχουν ακόμα και μάλιστα πολύ οι «παλιοί»

Απόλλων: Το έχουν ακόμα και μάλιστα πολύ οι «παλιοί»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έχουν εδραιωθεί για τα καλά στη συνείδηση όχι μόνο των οπαδών του Απόλλωνα, μα και γενικά του ποδοσφαιρόφιλου κοινού, ως δύο από τους κορυφαίους που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Σε αξία και σε προσφορά. Ο λόγος για τον (σχεδόν 34 ετών) Ζοάο Πέδρο και τον (35χρονο) Φώτη Παπουλή, οι οποίοι είναι και πάλι από τα πολυτιμότερα «εργαλεία» στα χέρια του Σωφρόνη Αυγουστή. Μάλιστα, βρίσκονται αντιστοίχως στην πρώτη και τη δεύτερη θέση αναφορικά με τις ασίστ σε σχέση με τους συμποδοσφαιριστές τους.

Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ-χαφ, ο οποίος κατά συνθήκη αγωνίστηκε και στη μεσαία γραμμή κατά την τρέχουσα σεζόν, για τέταρτη αγωνιστική περίοδο κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Γι’ αυτόν η καλή πάσα ή η σέντρα ακριβείας είναι… παλιά του τέχνη κόσκινο. Από το καλοκαίρι που άρχισαν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έως σήμερα, που βρισκόμαστε στην 23η αγωνιστική, σέρβιρε εννιά πάσες που μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Περισσότερο επωφελούμενος του χαρίσματος του Πέδρο να δίνει «έτοιμα γκολ», ήταν ο Εμίλιο Σελάγια. Προτού πάρει μετεγγραφή στην Νταμάκ τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αργεντινός όφειλε τα τέσσερα από τα 13 τέρματά του (σε Κύπρο και Ευρώπη), στον πρώην συμπαίκτη του. Από εκεί και πέρα, δύο φορές αξιοποίησε τις πάσες του Πορτογάλου ο Γιάννης Γιαννιώτας και από μία οι Παπουλής, Ντιέγκο Αγκίρε και Φακούντο Περέιρα.

Όσο για τον Παπουλή, ο οποίος διανύει την όγδοη σεζόν του στον Απόλλωνα, έχει μεν τη φήμη του σπουδαίου γκολτζή, αλλά δεν έχει πρόβλημα να αφήνει τον ρόλο του εκτελεστή και να μετατρέπεται σε δημιουργό. Ο Ελλαδίτης μετρά έξι ασίστ, έχοντας σερβίρει από μία στους Σερζ Γκακπέ, Ιωάννη Πίττα, Σελάγια, Φλορεντίν Ματέι, Τσάρλισον Μπένσοπ και Εστέβαν Σατσέτι.

Όσο για τους άλλους κυανόλευκους «σερβιτόρους», ο Ντιέγκο Αγκίρε μετρά τρεις ασίστ, οι Γιαννιώτας, Σάσα Μάρκοβιτς, Τσάρλισον Μπένσοπ και Περέιρα έχουν από δύο, ενώ οι Φλορεντίν Ματέι, Σελάγια, Γκακπέ και Αντριάν Σαρντινέρο έδωσαν από μία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ