aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Σήκωσε κεφάλι και αντεπιτίθεται

Απόλλων: Σήκωσε κεφάλι και αντεπιτίθεται

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ανεξαρτήτως απόδοσης ή, αν το προτιμάτε, κενών διαστημάτων, η πρώτη νίκη στη φάση των πλέι οφ δίνει δυναμική ώθηση στον Απόλλωνα ενόψει της συνέχειας. Το «διπλό» στη Λάρνακα απέναντι στην ΑΕΚ «όπλισε» άπαντες με καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, επέστρεψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία, με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του να… χτίζουν στα εν λόγω στοιχεία προκειμένου η αντίδραση του συνόλου να μην αποτελέσει πυροτέχνημα.

Οι κυανόλευκοι, εκτός από το βαθμολογικό όφελος στο «Αρένα», επωφελήθηκαν και του αποτελέσματος στο χθεσινό ντέρμπι κορυφής απέναντι στην ΑΕΛ και την Ομόνοια. Ως εκ τούτου, προσβλέπουν σε περαιτέρω ψαλίδισμα της διαφοράς και, κυρίως, σε πιθανόν κερδισμένες θέσεις στη βαθμολογία σε περίπτωση που την ερχόμενη Κυριακή καταβάλουν στο Μακάρειο Στάδιο και την αντίσταση του Ολυμπιακού. Ομάδα που μεσοβδόμαδα έχει υποχρεώσεις στοΝ θεσμό του Κυπέλλου.

Μέχρι τότε, ο Ελλαδίτης τεχνικός του Απόλλωνα καλείται να εργαστεί στο Κολόσσι σε τομείς που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης. Στο προχθεσινό παιχνίδι δήλωσε πως δεν θέλει να θυμάται το πρώτο ημίχρονο, μία τοποθέτηση που ξανάκανε σε προηγούμενα ματς, εμφανώς ενοχλημένος από την απόδοση του συνόλου. Βέβαια, για να μην επαναληφθεί στα επόμενα παιχνίδια των κυανόλευκων ανάλογη παρουσία, επιβάλλεται να δουλέψει εντατικά μαζί με τους ποδοσφαιριστές. Μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού στον πρώτο όμιλο, απομένουν άλλα επτά ματς, επομένως τα λάθη και η έλλειψη φρεσκάδας ενδεχομένως να στοιχίσουν ακριβά.

Για τον Απόλλωνα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι στα κενά διαστήματα του πρώτου μέρους και στα αρχικά στάδια του δεύτερου όχι μόνο δεν μάζεψε την μπάλα από το πλεκτό του, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα… γλιστρήματα του Ντάνιελ Μοϊσόφ, παίρνοντας αέρα δύο τερμάτων! Γκολ που τον βοήθησαν στην πορεία να φέρει τον αγώνα εκεί που ήθελε, φτάνοντας εν τέλει στην επιτυχία απέναντι σε μία ομάδα που μέσα στο «σπίτι» της παρουσιάζεται απαιτητική.

Κάτι επίσης σημαντικό από το προχθεσινό παιχνίδι είναι το γεγονός πως οι κυανόλευκοι δεν σάστισαν στο χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε ο Νικολά Ντιγκινί. Αντέδρασαν άμεσα και διαχειρίστηκαν στη συνέχεια με άνεση το προβάδισμα.

Τεράστιο ρόλο για να φύγει η ομάδα της Λεμεσού με τους τρεις βαθμούς έπαιξε ασφαλώς ο Μπακαλί Νταμπό. Μετά από αρκετό καιρό, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του Απόλλωνα, έδωσε μία ασίστ στο πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο. Δεν περνά απαρατήρητη ούτε η εμφάνιση του Ζοάο Πέδρο. Ο Πορτογάλος ακολούθησε τον Νταμπό σε απόδοση, την ίδια ώρα που μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία είχε και ο τερματοφύλακας Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, με τις επεμβάσεις του σε τρεις τουλάχιστον φάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ