aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Σεβασμός» στην ΑΕΛ, τα ερωτηματικά της ενδεκάδας

Απόλλων: «Σεβασμός» στην ΑΕΛ, τα ερωτηματικά της ενδεκάδας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες ο Απόλλων δεν ήταν ποτέ στην τρέχουσα περίοδο. Οι κυανόλευκοι βγάζουν μάτια με τις εμφανίσεις και τις επιδόσεις τους και οι δέκα σερί νίκες μιλάνε από μόνες τους, για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Το σημερινό ντέρμπι (16:00) ωστόσο χρειάζεται προσοχή και η ΑΕΛ, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και σοβαρότητα.

Είναι στοιχεία όμως που χαρακτηρίζουν τον Απόλλωνα και τον βοηθούν να κερδίζει για να είναι στους στόχους του. Έχει πλέον ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου και το σημερινό παιχνίδι είναι σε μια κομβική περίοδο, όπου κάθε επιτυχία έχει τη σημασία της. Το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή προέρχεται από σερί πολύ καλών εμφανίσεων, οι οποίες τον έχουν ανεβάσει στην τρίτη θέση.

Μάλιστα σε συνδυασμό με τις εφτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ο ενθουσιασμός έχει πιάσει ταβάνι, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να τους χαλάσει το σερί τους η συμπολίτιδά τους. Ξέχωρα από τους βαθμούς της νίκης, στη μέση είναι και το γόητρο. Εξάλλου, ήταν η ΑΕΛ που κέρδισε στον αγώνα του α’ γύρου, με ανατροπή μάλιστα του σκορ (1-2), και δεν θέλουν  με τίποτε να χάσουν και πάλι.

Ο Απόλλων μπορεί να έχασε τον Σελάγια και να είναι εκτός ο Μάρκοβιτς και ο Γιούστε, όμως με τις προσθήκες που έχει κάνει κάλυψε όλα τα κενά του. Οι νεοφερμένοι Μπένσοπ, Ντένιτς και Ματέι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και ικανοποιούν πλήρως. Στο σημερινό παιχνίδι είναι πιθανό να γίνουν δυο ή τρεις αλλαγές, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε ο Κύπριος τεχνικός στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μολ και μπροστά του οι Σελίμοβιτς, Ενσούε και Σάλαϊ. Δεξιά θα είναι ο Πέδρο, αριστερά ο Αγκίρε και στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Σατσέτι και Ντένιτς. Στην κορυφή θα είναι ο Μπένσοπ, αριστερά ο Παπουλής και δεξιά ο Γιαννιώτας ή ο Γκακπέ.

Είναι παιχνίδι με ιδιαιτερότητες και θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, για να πάρουν αυτό που θέλουν. Θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε γρήγορο γκολ, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο στόχος τους θα είναι να επιβληθούν πιέζοντας από όλες τις πλευρές την εστία της ΑΕΛ. Ο Παπουλής θα αποτελέσει και πάλι το κλειδί για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ