aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Σε στέλνει στο ψυχιατρείο…

Απόλλων: Σε στέλνει στο ψυχιατρείο…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 29 Ιανουαρίου ο Απόλλων ήταν ασταμάτητος. 10 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός και εκτός έδρας και μονίμως με γεμάτο το απουσιολόγιο. Και τι δεν είχε κάνει ο Σωφρόνης Αυγουστή για να αντεπεξέλθει των δυσκολιών. Μέχρι και τον Ζοάο Πέδρο ανασταλτικό μέσο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει. Κι όμως, οι γαλάζιοι βάδιζαν από νίκη σε νίκη, «ροκάνιζαν» τη βαθμολογική διαφορά από τους πρωτοπόρους και μπήκαν εκ νέου στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λεμεσού είχε αποκτήσει τεράστια δυναμική, καθώς η λογική έλεγε πως με την επιστροφή των τραυματιών και την ενσωμάτωση των τεσσάρων μετεγγραφών θα ήταν ακόμα καλύτερη και έτοιμη από όλες τις πλευρές για να πετύχει τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Φεβρουάριος, όμως, άρχισε εφιαλτικά για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΛ και «σφαλιάρα» από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (1-0). Έξι χαμένοι βαθμοί σε διάστημα μερικών ημερών. Κι ας είχε στην ενδεκάδα τον Γιούστε για πρώτη φορά μετά από ένα δίμηνο. Κι ας ήταν βασικός ο Χάμπος και τα τρία από τα τέσσερα νέα αποκτήματα του Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Σωφρόνης: «Με 17 κόρνερ και 16 τελικές, προσπάθησες…»

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων δεν ήταν καλός. Είχε μόνο μία σημαντική φάση, με τον Παπουλή να χάνει το… άχαστο στο 43′. Στην επανάληψη έχασε άλλες 1-2 τεράστιες ευκαιρίες προτού μείνει πίσω στο σκορ και ακολούθως έψαχνε με κάθε τρόπο την ισοφάριση. 17 κερδισμένα κόρνερ και 16 τελικές προσπάθειες δεν τα λες και λίγα. Οι γαλάζιοι αποδείχθηκαν ακατάδεχτοι στα δώρα των ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία, αφού έπαιξαν ενωρίτερα το σαββατοκύριακο και ηττήθηκαν.

Το -8 από την κορυφή διατηρήθηκε και ο αγώνας της Τετάρτης με την Πάφος FC δεν αφήνει περιθώρια για νέες απώλειες στον Απόλλωνα. Διαφορετικά το… τρένο της διεκδίκησης θα αρχίσει να απομακρύνεται αρκετά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ