aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Προετοιμασμένοι για… όλα με τον ΑΠΟΕΛ

Απόλλων: Προετοιμασμένοι για… όλα με τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι ξεκάθαρο στον Απόλλωνα πως δεν θέλουν με τίποτα να βιώσουν τα περσινά. Όταν στην έδρα τους, δηλαδή, παρότι προηγήθηκαν, έχασαν δύο φορές. Με τον αέρα της εκτός έδρας νίκης απέναντι στο Παραλίμνι, θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να υπερβάλουν εαυτόν και να καταβάλουν την αντίσταση του ΑΠΟΕΛ.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως απέναντι τους έχουν έναν έμπειρο αντίπαλο, ο οποίος μπορεί να κάνει τη ζημιά από το πουθενά. Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει όμως έτοιμο πλάνο για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ. Προέχει να μην υποπέσουν σε λάθη οι ποδοσφαιριστές και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ο πρώτος στόχος είναι να μην δεχθούν γκολ και οργανωμένα να διασπάσουν την αντίπαλη αμυντική διάταξη. Ο προπονητής του Απόλλωνα δεν υπολογίζει σε άλλο ένα ματς στον Βαλεντίν Ρομπέρζ. Αντιθέτως, διαθέσιμος είναι ο Εμίλιο Σελάγια, ο οποίος μάλλον θα μείνει στον πάγκο και στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Σερζ Γκακπέ (ήταν αρκετά δραστήριος με την Ένωση).

Ο Κύπριος προπονητής προβληματιζόταν κατά πόσο θα δώσει φανέλα βασικού στον Φακούντο Περέιρα. Ο Αργεντινός επανήλθε μετά από αρκετό διάστημα, αλλά στο «Τάσος Μάρκου» την περασμένη Κυριακή φάνηκε πως του λείπουν παιχνίδια. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να τον δούμε στην οργάνωση του παιχνιδιού, παρέα με τον Φώτη Παπουλή.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Το σύστημα του Σωφρόνη με ΑΠΟΕΛ και ο «τζόκερ» Ενσούε

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προσανατολίζεται στον σχηματισμό 3-4-3, με τον Μολ να είναι κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα τους Ζοάο Πέδρο (δεξιά), Ντιέγκο Αγκίρε (αριστερά). Στο κέντρο της άμυνας θα βρεθούν οι Εκτορ Γιούστε, Ατίλα Σάλαϊ και Εμίλιο Ενσούε ενώ στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση μάχης οι Σάσα Μάρκοβιτς, Χάμπος Κυριάκου. Οι Γιάννης Γιαννιώτας, Φώτης Παπουλής και Σερζ Γκακπέ θα κινούνται στην τελευταία γραμμή. Μπορεί όμως να δούμε από την αρχή τον Εστέβαν Σατσέτι σαν τρίτο μέσο και έναν εκ των Ζοάο Πέδρο, Εμίλιο Ενσούε να μένει στον πάγκο.  Σε μια τέτοια περίπτωση ο Φώτης Παπουλής θα πάρει θέση στο αριστερό «φτερό»  και ο σχηματισμός θα μετατραπεί σε 4-2-3-1.

Όπως και να΄χει, ο Απόλλων έχει μεγάλη ανάγκη τη νίκη ώστε να μη χάσει και άλλο την επαφή με τις ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά δώματα του βαθμολογικού πίνακα. Επίσης, η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει έως τώρα ντέρμπι. Έχασε από την ΑΕΛ, την Ανόρθωση και την Ομόνοια, μένοντας στην ισοπαλία με την ΑΕΚ. Οι κυανόλευκοι θα τα δώσουν όλα σήμερα ώστε να δώσουν συνέχεια στην επιτυχία με το Παραλίμνι. Προέχει να μην αφήσουν τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι και να λειτουργήσουν με πάθος για τη νίκη που θα τους ενισχύσει την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ