aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Πλήρωσε όλα τα λάθη του

Απόλλων: Πλήρωσε όλα τα λάθη του

Με ένα άσχημο αποτέλεσμα επιστρέφει από την Ολλανδία ο Απόλλων, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα από την Αϊντχόφεν και η υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Ένα εφιαλτικό τέταρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η ολλανδική ομάδα πέτυχε τρία γκολ αξιοποιώντας ισάριθμα λάθη από τους αντιπάλους της, ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες πρόκρισης των «γαλάζιων». Βαρύ το 0-3 για την ομάδα της Λεμεσού, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στάθηκε πολύ καλά, μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος.

Σε τέτοιο επίπεδο και απέναντι σε ομάδες όπως η Αϊντχόφεν δεν συγχωρούνται τα λάθη, τα οποία ο Απόλλωνα πλήρωσε και έφυγε με τη βαριά ήττα. Η προσπάθεια στον επαναληπτικό θα γίνει, όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο εάν όχι και απίθανο να ανατραπεί τέτοιο σκορ, παρόλο που στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Η Αϊντχόφεν ήταν αποτελεσματική, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που είχε τις δικές του καλές στιγμές, όμως δεν τις αξιοποίησε και έμεινε στο μηδέν ενεργητικό. Επιπλέον, ο Αυγουστή δεν μπορεί να υπολογίζει στον Σατσέτι ενόψει επαναληπτικού, αφού αντίκρισε κίτρινη κάρτα και έφθασε τις τρεις.

Πολύ καλή η παρουσία του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν καλά διαβασμένος και με υπομονή στο παιχνίδι του δεν επέτρεψε σε καμιά περίπτωση στην Αϊντχόφεν να ασκήσει έντονη πίεση και να του βάλει δύσκολα. Αντιθέτως, με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά περιόρισε το επιθετικό παιχνίδι της ολλανδικής ομάδας, ενώ με την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του έβγαινε στην επίθεση και ήταν αυτός που είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Μάλιστα, με λίγη υπομονή και τύχη, ο Απόλλων μπορούσε να πάρει το προβάδισμα, ιδιαίτερα στα σουτ των Μάρκοβιτς (17’) και Γιαννιώτα (29’). Η Αϊντχόφεν πέρα από ένα φάουλ του Γκάκπο (24’) που πέρασε πάνω από την εστία του Μολ, σε καμιά άλλη περίπτωση δεν έγινε απειλητική.

Η εξαιρετική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών των Απόλλωνα γκρεμίστηκε μέσα σ’ ένα τέταρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Όλα πήγαν στράφι από το 47′ έως το 61′, διάστημα εφιαλτικό για την ομάδα της Λεμεσού αφού δέχθηκε τρία γκολ (Ιχατέρεν 47′, Γκάκπο 56′, Ντάμφρις 61′). Και στα τρία γκολ προηγήθηκαν λάθη από τους παίκτες του Απόλλωνα, τα οποία αξιοποίησαν στον απόλυτο βαθμό οι Ολλανδοί. Αποτελεσματική η Αϊντχόφεν πήρε σημαντικό προβάδισμα, γεγονός που επηρέασε την κυπριακή ομάδα. Προσπάθησε να αντιδράσει, με την παρουσία των Περέιρα και Παπουλή που πέρασαν ως αλλαγή να βοηθούν, όμως ήταν αναποτελεσματική και δεν μπόρεσε έστω να πετύχει ένα γκολ, να μειώσει το σκορ και να αναπτερώσει τις ελπίδες της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ