aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Όταν τα κάστανα ζεματάνε...

Απόλλων: Όταν τα κάστανα ζεματάνε…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και τα κάστανα ζεματάνε, αυτός που καλείται να τα βγάλει από τη φωτιά είναι ο συνήθης ύποπτος. Και στην περίπτωση του φετινού Απόλλωνα, αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιωάννη Πίττα, εκ των κορυφαίων παικτών στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο χρόνος κυλούσε και το 0-0 παρέμενε… Φτάνοντας στο 73’, λοιπόν, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κινήθηκε έξω από την περιοχή, βρήκε τον Νικολά Ντιγκινί που «έσπασε» την μπάλα με το στήθος στον Κύπριο εξτρέμ, αυτός ντρίμπλαρε σαν σταματημένο τον Εμίλιο Ενσούε και με άψογο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιγκέλ Σίλβα. Πνίγηκε στην αγκαλιά των συμπαικτών του, αναγνωρίζοντας άπαντες τη σπουδαία σημασία που είχε το 11ο γκολ του 24χρονου διεθνούς παίκτη.

Ο Απόλλων επικράτησε δίκαια με 1-0 του ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, ανέβηκε στους 47 βαθμούς και διεύρυνε τη διαφορά του από τις διώκτριές του καθώς εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες που είχαν Ομόνοια (+3) και ΑΕΛ (+5, έχει αγώνα λιγότερο).

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Αρτίστας είσαι!

Οι νικητές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα. Και για να ακριβολογούμε πλην των πρώτων και τελευταίων 10 λεπτών του δεύτερου μέρους. Στο υπόλοιπο, αμύνθηκαν σωστά και αποτελεσματικά, η αμυντική λειτουργία ήταν για σεμινάριο, μπλόκαραν τα ατού των γαλαζοκιτρίνων, βρίσκοντας τους τρόπους για να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Δημήτρη Δημητρίου τόσο από πλάγια όσο και από τον άξονα. Επιθετικά; Ήταν επικίνδυνοι ανά πάσα στιγμή με τους ταχύτατους επιθετικούς που διαθέτουν, «πυροβόλησαν» εννέα φορές την αντίπαλη εστία, έχοντας πιο κραυγαλέες φάσεις στο 67’ και 69’ με τους Ιωάννη Πίττα και Νικολά Ντιγκινί, αντιστοίχως.

Στα θετικά της νίκης του Απόλλωνα, καταγράφεται και η πολύ καλή παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στην πρώτη συμμετοχή, εκτός από τη συμμετοχή στο γκολ, μπήκε με τη… μία στην εξίσωση του συνόλου, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό στο μεσοεπιθετικό σκέλος. Θετικός, ασφαλώς, ήταν και ο Γιώργος Μαλεκκίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ