aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Αρτίστας είσαι!

Απόλλων: Αρτίστας είσαι!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δυσκολεύτηκε στο τέλος, αλλά δεν χαράμισε το δώρο που του έκαναν Ομόνοια και ΑΕΛ ο Απόλλων. Οι γαλάζιοι επικράτησαν με το στενό, αλλά δίκαιο βάση συνολικής εικόνας του αγώνα 1-0 του ΑΠΟΕΛ και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής με 47 βαθμούς, τρεις περισσότερους από το «τριφύλλι» και πέντε από τη συμπολίτισσα.

Η ομάδα της Λεμεσού θα μπορούσε (και έπρεπε) να «καθάριζε» πιο εύκολα τον αγώνα του Τσιρείου με τον ΑΠΟΕΛ, όμως γι’ άλλο ένα παιχνίδι σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, γεγονός που θα πονοκεφάλιασε τον Γιάννη Πετράκη. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε (ξανά) ο Ιωάννης Πίττας. Μπορεί τα βλέμματα να ήταν στραμμένα στον Ντιέγο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα, όμως «αρτίστας», όπως είναι το προσωνύμιο του Ολλανδού ήταν ο Κύπριος επιθετικός στη φάση του 73’ που έκρινε το ματς.

Μαγικό τσίμπημα της μπάλας με το δεξί την πέρασε πάνω από το σώμα του Ενσούε και με το αριστερό την έστειλε στη γωνία της εστίας του Μιγκέλ Σίλβα. Εάν τη συγκεκριμένη κίνηση την έκανε ο Μπίσεσβαρ ή ο οποιοσδήποτε άλλος νεοφερμένος κυπριακής ομάδας το μόνο βέβαιο είναι πως θα γράφονταν ύμνοι για χατίρι του. Ο 24χρονος επιθετικός έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα, χάρισε άλλους τρεις βαθμούς στην ομάδα του και είναι ο πιο πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα του Απόλλωνα για προσπάθεια απόκτησης του πρωταθλήματος.

Άκρως θετικό το ντεμπούτο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τη φανέλα του Απόλλωνα. Όσο είχε δυνάμεις ο Ολλανδός ήταν πηγή δημιουργίας ευκαιριών για την ομάδα της Λεμεσού. Κάθετο παιχνίδι, άνεση με την μπάλα στα πόδια και γρήγορες μεταβιβάσεις ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας του Γιάννη Πετράκη στο πρώτο ημίχρονο. Του έλειψε μόνο το γκολ, το οποίο «άγγιξε» σε 2-3 περιπτώσεις. Η απραξία φάνηκε στην πορεία του αγώνα, αφού όσο κυλούσε ο χρόνος έμενε από δυνάμεις και ίσως να έπρεπε να αντικατασταθεί ενωρίτερα. Πάντως, η παρθενική του εμφάνιση σκόρπισε χαμόγελα στο Κολόσσι και άπαντες ευελπιστούν πως όταν φθάσει σε επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής κατάστασης θα βοηθήσει σημαντικά τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ