aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAπόλλων: Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν

Aπόλλων: Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα μεγάλα καράβια δεν χάνονται και κάτι τέτοιο ισχύει για τον Απόλλωνα, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε ακόμη έναν τελικό κυπέλλου. Δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όσο και αν η επόμενη μέρα του αποκλεισμού έχει προκαλέσει απογοήτευση. Ούτε είναι η ώρα που όλα μηδενίζονται.

Ναι, ο Απόλλων είχε έντονη παρουσία στον θεσμό του κυπέλλου τα τελευταία χρόνια, όμως δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια. «Πάει τέλειωσε», λένε στην ομάδα. Υπάρχουν λάθη και παραλείψεις τις οποίες γνωρίζουν, αλλά δεν είναι δυνατόν από τη μια στιγμή στην άλλη να ασκείται μηδενιστική κριτική.

Δεν τα κατάφερε στις αναμετρήσεις με την ΑΕΛ και μέσα σε δύο 90λεπτα δεν τα κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και ζήτησε. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πλήρωσε τις σοβαρές απουσίες που είχε λόγω των τραυματισμών το τελευταίο διάστημα. Επίσης, η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών από τα πολλά παιχνίδια κόστισε.

Ήταν δύσκολο να βρει ισάξιες επιλογές ο Κύπριος προπονητής. Όσο και αν ήθελαν προχθές κάποιοι να αποδείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν την ΑΕΛ, δεν τα κατάφεραν. Οι Παπουλής, Ρομπέρζ, Σατσέτι, Περέιρα, Χ. Κυριάκου δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Πληγώθηκε πολύ φέτος ο Απόλλων με τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Του στοίχησαν σε μεγάλο βαθμό.

Είναι πραγματικότητα πως το ρόστερ αποδείχθηκε μικρό για να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, ξέχωρα από το γεγονός πως κάποιοι που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Στο προχθεσινό παιχνίδι έμεινε πολύ πίσω, δεν δυσκόλεψε και τόσο πολύ την ΑΕΛ. Αν ψάξει να βρει κάποιος μια καλή ευκαιρία, αυτή ήταν στο 75’ όταν ο Φοπαλά αστόχησε από πολύ κοντά.

Οι ποδοσφαιριστές ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν. Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα, όμως δεν υπάρχει χρόνος για να κοιτάξουν πίσω, παρά μόνο μπροστά. Οι πιθανότητες για τον τίτλο του πρωταθλητή υπάρχουν και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ανασυνταχθούν, να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να μην αφήσουν να τους πάρει από κάτω ο αποκλεισμός στο κύπελλο.

Χωρίς φρεσκάδα, φαντασία, επιλογές

Οι κυανόλευκοι κυνήγησαν την ανατροπή της ήττας του πρώτου αγώνα, αλλά δεν είχαν φρεσκάδα, φαντασία, επιλογές. Χάθηκε η σβελτάδα που χαρακτήριζε τον Απόλλωνα και εκείνες οι ενέργειες που αποπροσανατόλιζαν αγωνιστικά τον αντίπαλό τους. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι παίκτες δοκίμαζαν με τους ίδιους τρόπους να μπουν στην περιοχή της ΑΕΛ, κάνοντας εύκολη τη δουλειά των αντιπάλων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ