aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Απόλλων: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η πιο μεγάλη ώρα (μέχρι την επόμενη) είναι τώρα για τον Απόλλωνα. Μετά τις νίκες απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ (2-0), οι κυανόλευκοι της Λεμεσού θα επιδιώξουν με μανία στο αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο την Ομόνοια να προσθέσουν τρίτη διαδοχική χάντρα στο κομπολόι των επιτυχιών, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας (-1).

Μετά από τέσσερις περίπου μήνες, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απέχει μία μόλις νίκη πριν κλείσει τρίλιζα νικών στο πρωτάθλημα (προηγούμενο σερί αρχές περασμένου Δεκεμβρίου), κάτι που, εάν πετύχει, αυτομάτως θα αποδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο πως είναι πολύ σκληρή για να συμβιβαστεί με οτιδήποτε λιγότερο από την κατάκτηση του τίτλου. Στα μισά ακριβώς της διαδρομής των πλέι οφ στο α΄ γκρουπ, η δυναμική αντίδραση σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας 90λεπτο θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη ενόψει της τελικής ευθείας του μαραθωνίου. Επομένως, για τον Απόλλωνα έχει τεράστια σημασία να παρουσιαστεί όπως πρέπει σε τόσο απαιτητικό ντέρμπι και να πάρει το ζητούμενο.

Ο Κρητικός προπονητής είχε όλο τον χρόνο μπροστά του ώστε να προετοιμάσει καταλλήλως τους ποδοσφαιριστές του. Με τη βοήθεια των συνεργατών του, άντλησε σειρά συμπερασμάτων που αφορούσαν στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών στις προηγούμενες αναμετρήσεις με την Ομόνοια, δίνοντας τις δέουσες εντολές κατά τις προηγούμενες μέρες στο Κολόσσι.

Είναι πολλά τα «θέλω» και τα «πρέπει» του Γιάννη Πετράκη, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα απαιτητικός. Σε καμία περίπτωση, δεν θέλει να επαναληφθούν λάθη που κατέγραψε στα τελευταία «ραντεβού» απέναντι σε ΑΕΛ και Ομόνοια. Ζητεί συγκέντρωση και μεγαλύτερη προσήλωση προκειμένου το σύνολο να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για την πρώτη νίκη κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο… χαράκωμα και παλεύουν για την κατάκτηση του τίτλου. Στη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα, εξάλλου, κάθε νίκη έχει τεράστια σημασία. Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι επί ενός συνόλου που έχει ακριβώς τους ίδιους στόχους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ