aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η ημέρα των Ρομπέρζ και Σελάγια

Απόλλων: Η ημέρα των Ρομπέρζ και Σελάγια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θα περιμένει και τη σημερινή προπόνηση ο Σωφρόνης Αυγουστή, ελπίζοντας πως θα προπονηθούν σε φουλ ρυθμό οι Βαλεντίν Ρομπέρζ και Εμίλιο Σελάγια, ώστε να τους υπολογίζει για το αυριανό παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου».

Αμφότεροι θεωρούνται απαραίτητοι, γι’ αυτό και ο Κύπριος προπονητής θα τους ήθελε να τους έχει στη μάχη που θα δώσει η ομάδα του στο «Τάσος Μάρκου». Ο πρώτος είναι σε θέση με την εμπειρία του να βοηθήσει πολύ στο αμυντικό κομμάτι, εκεί που παρατηρήθηκαν αδυναμίες στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αλλά και η παρουσία του Σελάγια, μπορεί να καταστήσει τον Απόλλωνα, πιο ισχυρό και αποτελεσματικό στη γραμμή κρούσης.

Το έκανε ξεκάθαρο στις προχθεσινές δηλώσεις του ο Αυγουστή, πως η νίκη είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους, κυρίως για να ανέβει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Άφησε ακόμη να νοηθεί στη συνέντευξη Τύπου, πως λίγο πολύ δεν έχει σημασία η εμφάνιση, παρά μόνο η νίκη.

Διαβάστε επίσης: Το «κλειδί» για τη νέα αρχή στον Απόλλωνα

Και φυσικά έχει δίκιο ο τεχνικός του Απόλλωνα, καθώς στη φάση που βρίσκονται οι κυανόλευκοι με τις δύο ήττες που προηγήθηκαν, έχει μεγάλη σημασία να επανέλθουν στις νίκες, εξαργυρώνοντας την επιτυχία τους με κάθε τίμημα.

Για να κλείσουν οι πληγές, χρειάζονται όλοι να συγκεντρωθούν στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τη νίκη. Σε αυτό όλοι μπορούν να έχουν μερίδιο, από τον προπονητή και τους συνεργάτες του, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της ομάδας. Είναι τεράστια υπόθεση, να συνεχίσουν όλοι με απόλυτη ηρεμία, γιατί δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι που έδωσαν λάμψη στην ομάδα, να την αφήσουν να χάσει από την αίγλη και την περηφάνια που έδειξαν σε Κύπρο και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει δουλέψει πολύ τις τελευταίες μέρες πάνω στον τομέα της ψυχολογίας, τονίζοντας στους ποδοσφαιριστές του ότι τους εμπιστεύεται. Οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται πως τα περιθώρια στενεύουν και αν η κατρακύλα συνεχιστεί, δεν θα είναι όλα ίδια στο Κολόσσι. Χρειάζονται τη νίκη για να μην απομακρυνθούν από τις άλλες ομάδες που έχουν προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Γιατί αν υπάρξει νέα απώλεια, η ψαλίδα θα ανοίξει και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να αλλάξει την κατάσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ