aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Γύρισε τρία χρόνια και οκτώ μήνες πίσω, με προπονητή τον Εμανουέλ  

Απόλλων: Γύρισε τρία χρόνια και οκτώ μήνες πίσω, με προπονητή τον Εμανουέλ  

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Απόλλων δεν ήταν κακός στην «Αρένα», όπως δεν ήταν και στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια, όμως «κόλλησε» ξανά στο μηδέν. Αυτή τη φορά, τουλάχιστον, δεν έχασε και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας στο εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στην «Αρένα». Μπορεί ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς να δήλωσε περήφανός μετά το τέλος της αναμέτρησης γιατί οι ποδοσφαιριστές του έκαναν όσα δούλεψαν στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της βδομάδας, όμως δεν θα νιώθει καθόλου άνετος αν ο Απόλλων συνεχίσει να μην κερδίζει.

Πολύ σωστά το είπε ο Σέρβος. Είτε παίζει εντός, είτε παίζει εκτός και μάλιστα κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο (προσθέτουμε εμείς) οφείλει ο Απόλλων να κερδίζει. Άρα, η συγκομιδή ενός βαθμού σε δύο ματς μόνο ικανοποιημένο δεν πρέπει να αφήνει κανέναν στο οικοδόμημα των «γαλάζιων».

Πόσο μάλλον η αρνητική επίδοση που κατέγραψε η ομάδα της Λεμεσού στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Ο Απόλλων δεν βρήκε δίκτυα στα ματς με Ομόνοια και ΑΕΚ και έμεινε «άσφαιρος» σε δύο συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος κάτι που έχει να συμβεί από τις 16 Ιανουαρίου του 2016, δηλαδή τρία χρόνια και οκτώ μήνες προηγουμένως, με προπονητή τον Πέδρο Εμάνουελ! Οι «γαλάζιοι» ουδέποτε με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο τους δεν έμειναν χωρίς γκολ σε δύο σερί παιχνίδια πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις 11/1/2016 με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι (2-0) για την 18η αγωνιστική και στις 16/1/2016 στο ισόπαλο 0-0 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2015/2016.

Διαβάστε επίσης: Γιαννιώτας: «Είναι πρόβλημα, αλλά παίζαμε στην έδρα της ΑΕΚ»

Για να ακριβολογούμε η αρνητική επίδοση δεν θα ήταν τόσο μεγάλης διάρκειας εάν δεν υπήρχε η γνωστή ιστορία με την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση πέρυσι για αντικανονική συμμετοχή του Ουζόχο, σ’ ένα αγώνα που ο Απόλλων έχασε 1-0 από την «Κυρία», αλλά δικαιώθηκε στις δικαστικές αίθουσες και πήρε τη νίκη με 0-3. Στο επόμενο παιχνίδι οι «γαλάζιοι» είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 0-0 με την ΑΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Βουκομάνοβιτς: «Δεν διαλέγεις την στιγμή, αλλά η στιγμή σε διαλέγει»

Με τους Παπουλή και Περέιρα εκτός και τους Καρ, Γκακπέ να αδυνατούν, έως τώρα, να δώσουν βοήθειες επιθετικά στον Σελάγια, ο Απόλλων έχει χάσει πολύ από τις επιθετικές αρετές του και εφόσον «μπλοκάρετε» εκτελεστικά ο Αργεντινός φορ το πρόβλημα διογκώνεται, αφού ούτε οι ακραίοι (Γιαννιώτας, Αγκίρε, Σαρδινέρο) δεν βλέπουν δίκτυα. Η επόμενη μέρα στον Απόλλωνα μετά την αποχώρηση Σωφρόνη Αυγουστή ήταν λογικό πως δεν θα ήταν και η ευκολότερη.

Προς το παρόν ο Βουκομάνοβιτς προσπαθεί να μάθει τον Απόλλωνα, ο Απόλλων… προσπαθεί να γίνει ομάδα του Βουκομάνοβιτς και δυστυχώς για την ομάδα της Λεμεσού πληρώνει το τίμημα. Ο Σέρβος δικαιούται μια περίοδο χάριτος, όπως και ο Απόλλων βρει την καινούργια «ταυτότητα» του. Άλλωστε κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται Σεπτέμβριο μήνα. Και η ομάδα της Λεμεσού έχει και την ποιότητα στο ρόστερ και την οργάνωση διοικητικά και αγωνιστικά για να επανέλθει δριμύτερη και να διεκδικήσει τον μεγάλο της στόχο, την κατάκτηση του πρωτάθληματος.

Γι’ αυτό δεν έφυγε ο Σωφρόνης;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ