aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: «Βελούδινο» διαζύγιο με τον Κατσαράβα

Ανόρθωση: «Βελούδινο» διαζύγιο με τον Κατσαράβα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις στις Ανόρθωση έχουν σηματοδοτήσει ταυτόχρονα και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το μεγαλύτερο ίσως στοίχημα της μετεγγραφικής περιόδου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν κάτι λιγότερο από πέντε ημέρες για να επιλέξουν, να διαπραγματευθούν και να αποκτήσουν ικανό ποδοσφαιριστή για τη γραμμή κρούσης.

Έναν σέντερ φορ που να γεμίζει και να απειλεί την αντίπαλη περιοχή και ταυτόχρονα να επιδείξει καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι οι… προηγούμενοι. Μία από τις αδυναμίες της «Κυρίας» στην περσινή σεζόν ήταν και η μικρή βοήθεια που είχε από τους επιθετικούς κορυφής. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και οπαδοί είχαν πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από τους Μίχαλ Ντούρις και Νίκα Κατσαράβα. Κι οι δύο μαζί, στο πρωτάθλημα, σημείωσαν έντεκα τέρματα (πέντε ο Σλοβάκος και έξι ο Γεωργιανός) που θεωρήθηκαν πολύ λίγα. Γι’ αυτό κι όταν ο Ντούρις εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, οι πόρτες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν ορθάνοικτες, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι και ο Κατσαράβα «σπρώχθηκε» προς την έξοδο.

Ο Γεωργιανός είναι στον δρόμο για το Πόζναν για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του στη Λεχ. Είναι το τελευταίο επεισόδιο σε ένα μακροχρόνιο σίριαλ. Όπως μετέδωσε χθες το μεσημέρι η εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) ο Γεωργιανός φορ απάντησε θετικά στην πρόταση της πολωνικής ομάδας. Η Ανόρθωση και η Λεχ Πόζναν είχαν συμφωνήσει όλους τους όρους της μετεγγραφής κι απέμενε η συγκατάθεση του ποδοσφαιριστή. Το «ναι» του Κατσαράβα έβαλε το πιο σημαντικό λιθαράκι (χωρίς να μπουν οι υπογραφές τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο) στη μετακίνηση, η οποία προνοεί δανεισμό του 26χρονου ποδοσφαιριστή για τη σεζόν 2020-21 και δικαίωμα αγοράς του από την πολωνική ομάδα το ερχόμενο Καλοκαίρι. Η Λεχ Πόζναν θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου του (200.000 ευρώ ετησίως) για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και το Καλοκαίρι του 2021, εάν το επιθυμεί, θα κάνει δικό της τον Κατσαράβα έναντι συμφωνηθέντος ποσού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται από τις 200.000 με 250.000 ευρώ ανάλογα και με την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Με €250.000+ στην τσέπη για έτοιμο φορ να παίξει Ευρώπη

Το σίριαλ της μετεγγραφής του Κατσαράβα, πέρασε από πολλά κύματα. Μεταξύ άλλων ανέλαβε δράση και ο ίδιος ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είναι και πνευματικός του πατέρας. Ουσιαστικά, προσπάθησε να πείσει τον βαφτιστικό του ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο να πάει στη Λεχ Πόζναν, αφού στα δυόμισι χρόνια της παρουσίας του με τον φοίνικα στο στήθος δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Λέγεται, μάλιστα, ότι ανάμεσα στα επιχειρήματά του, ήταν ότι θα είναι δεύτερη ή ακόμη και τρίτη επιλογή, ενώ κι η αλλαγή περιβάλλοντος θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί και να έχει μεγαλύτερη προοπτική. Ο Γεωργιανός φορ είπε το «ναι» και έτσι όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο πολωνικό πρωτάθλημα, όπου θήτευσε τη σεζόν 2017-18 για λογαριασμό της Κορόνα Κιέλτσε.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Check in για Πολωνία, δεν παίζει με Ομόνοια ο Κατσαράβα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ