aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Στο τέλος είχε Άγιο, αλλά όχι Βασίλη (Δημητρίου)

Ανόρθωση: Στο τέλος είχε Άγιο, αλλά όχι Βασίλη (Δημητρίου)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τι μπορείς να πεις και τι να γράψεις για ένα ισόπαλο 0-0; Πολλά, έστω κι αν σε αυτό η Ανόρθωση κατέγραψε μόλις μία τελική προσπάθεια. Αυτή του Καλτσά στο 19’, την οποία μάλιστα δεν τη λες και κλασσική ευκαιρία. Αυτό κατέγραψε η στατιστική πλευρά του εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Την ίδια ώρα κράτησε τον αντίπαλο μακριά από την εστία του Λόρια για 69’. Η πρώτη τελική προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» καταγράφηκε λίγο πριν την συμπλήρωση 70΄ αγώνα με το σουτ του Βιντιγκάλ εκτός περιοχής, το οποίο ούτε καν ανησύχησε τον Λόρια.

Στο τέλος η «Κυρία» είχε… Άγιο αφού στο 90’+6 το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του Λόρια σε δύο φάσεις. Αρχικά στο σουτ του Μερκή και ακολούθως σε αυτό του Βιντιγκάλ. Το ισόπαλο 0-0 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ έχει πολλές όψεις. Εξαρτάται πώς θα δει κανείς το ποτήρι. Μισογεμάτο; Γιατί όχι, αφού η Ανόρθωση έφυγε αλώβητη από μία δύσκολη έδρα, κόντρα στον μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων χρόνων που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και αύξησε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη Ομόνοια, ενώ έμεινε στο +5 από τον ΑΠΟΕΛ. Επιπλέον, ελπίζει βάσιμα σε αύξηση της διαφοράς αφού μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου έχει (θεωρητικά) πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με τους διώκτες της.

Υπάρχουν τα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Απόλλων  και ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια, άρα είναι δεδομένο πως θα προκύψουν απώλειες βαθμών. Φτάνει, βέβαια, οι «κυανόλευκοι» να πετύχουν το 4Χ3 με Ολυμπιακό (εκτός), Νέα Σαλαμίνα (εντός), Εθνικό (εκτός) και ΑΕΚ (εντός). Μισοάδειο; Για μερικούς ναι. Γιατί σε άλλο ένα εκτός έδρας ντέρμπι δεν κέρδισε και απείλησε ελάχιστα τον αντίπαλο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Ο MVP, η κρίσιμη φάση και τα διαιτητικά λάθη

Στην ομάδα της Αμμοχώστου έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου, καθώς σε διάστημα δύο λεπτών αρνήθηκε δύο πέναλτι. Στο 72’ σε χέρι του Σάβιτς εντός περιοχής και στο 74΄ σε ανατροπή του Ντούρις από τον Μερκή. Δύο φορές ο Νίκος Καλτσάς που έφευγε με προϋποθέσεις ανακόπηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ (62΄, 66΄). Οι πλείστες και οι πιο καθοριστικές αμφισβητούμενες φάσεις δόθηκαν σε βάρος της Ανόρθωσης και αυτό ενόχλησε αρκετά τόσο τους ποδοσφαιριστές, όσο και τη διοίκηση της «Κυρίας». Η ομάδα της Αμμοχώστου θα πάει λαβωμένη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού Καλτσάς, Κ. Αρτυματάς και Νταουσβίλι συμπλήρωσαν απαγορευμένο αριθμό καρτών.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ