aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Ο MVP, η κρίσιμη φάση και τα διαιτητικά λάθη

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Ο MVP, η κρίσιμη φάση και τα διαιτητικά λάθη

Η είσοδός του Αντρέ Βιντιγκάλ στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωσης ως αλλαγή, προσέθεσε επιθετική ζωντάνια στους γηπεδούχους. Σε σχέση με τους υπόλοιπους, ζήτησε και πήρε μπάλα, προσπαθώντας από τα αριστερά να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη αμυντική διάταξη. Θα μπορούσε, μάλιστα, να χριστεί σκόρερ, σε χρόνο καθυστερήσεων. Η μη συμπερίληψή του στο αρχικό σχήμα, πάντως, αποτέλεσε σημείο αρκετών σχολίων από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Η καθοριστική φάση

Ο ΑΠΟΕΛ ενέτεινε την προσπάθεια στο τελευταίο «κομμάτι» του ματς για να σκοράρει και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων είδε την μπάλα να σταματά όχι μία, αλλά δύο φορές στο δοκάρι. Πρώτα σε σουτ του Γιώργου Μερκή (αριστερό κάθετο) και δευτερόλεπτα μετά, σε νέο σουτ του Αντρέ Βιντιγκάλ (οριζόντιο).

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Βεβαίως θα το πιάσουμε»

Η διαιτησία

Ο διαιτητής, Βασίλης Δημητρίου, έπρεπε να δείξει την άσπρη βούλα στο 72ο λεπτό σε χέρι του Βούγιαντιν Σάβιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρούβεν Ράγιος. Δύο λεπτά μετά, η Ανόρθωση ζήτησε ξανά πέναλτι σε πτώση του Μίχαλ Ντούρις από σπρώξιμο του Γιώργου Μερκή, το οποίο θα μπορούσε να σφυριχτεί.  Δύο φορές ο Νίκος Καλτσάς που έφευγε με προϋποθέσεις ανακόπηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ (62΄, 66΄). Ο διαιτητής έδειξε οκτώ κίτρινες κάρτες, οι οποίες έπρεπε να ήταν περισσότερες. Για παράδειγμα δεν τιμώρησε με κάρτα τους Κώστα Αρτυματά (12΄), Λούκα Σόουζα (13΄), Τόμας ντε Βινσέντι (67΄).

Διαβάστε επίσης: «Υπονοούμενο» Χαμπουλλά: «Το Μάη θα πω πολλά, τώρα ησυχία»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ