aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ποτέ ξανά ο Απόλλων, η παράδοση που πάει να δημιουργηθεί...

Ανόρθωση: Ποτέ ξανά ο Απόλλων, η παράδοση που πάει να δημιουργηθεί…

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στο κάστρο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κουμάντο κάνει η Ανόρθωση. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν την Α’ φάση του πρωταθλήματος με μόλις μια εντός έδρας ήττα. Την περσινή χρονιά ήταν στην τελευταία αγωνιστική, όταν η ΑΕΚ την ανάγκασε σε ήττα με σκορ 1-2. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ο προσεχής της αντίπαλος Απόλλων, ο μοναδικός ο οποίος κατάφερε να φύγει με το διπλό από το σπίτι της προσφυγικής ομάδας.

Από την περίοδο 2007-08, σεζόν κατά την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα μας να διεξάγεται σε δύο φάσεις, με τον ερχομό τον πλέι οφ στη ζωή μας, μόλις τέσσερις φορές οι Λεμεσιανοί κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από το «Παπαδόπουλος». Τις σεζόν 2009-10 (2-3), 2010-11 (1-2), 2014-15 (0-1) και 2018-19 (0-3 στα… χαρτιά λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Ουζόχο και ενώ το παιχνίδι έληξε με σκορ 1-0 υπέρ της Ανόρθωσης).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως το τι συνέβη τις συγκεκριμένες χρονιές στα επόμενα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια, με την «Κυρία» ως γηπεδούχο. Δύο φορές οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου αντέδρασαν και νίκησαν τους Λεμεσιανούς, τις σεζόν 2009-10 (2-0) και 2014-15 (3-1). Άλλες δύο φορές δεν υπήρξε δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο. Το 2010-11 ο Απόλλων τερμάτισε στο δεύτερο γκρουπ και η Ανόρθωση στο πρώτο, ενώ την χρονιά 2018-19 συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Ποτέ λοιπόν ξανά, σε αγώνες πρωταθλήματος πάντα, η Λεμεσιανή ομάδα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει το εκτός έδρας δύο στα δύο. Αντίθετα τις δύο φορές που υπήρξε «ρεβάνς» έφυγε με… σκυμμένα τα κεφάλια από το γήπεδο.

Το βράδυ της Δευτέρας θα γνωρίζουμε αν θα το πετύχει για πρώτη φορά ή αν για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιωθεί η παράδοση που πάει να δημιουργηθεί μεταξύ των δύο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ