aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Οι δύο παθογένειες, ο Ντουρίς και οι αργοπορημένες αλλαγές

Ανόρθωση: Οι δύο παθογένειες, ο Ντουρίς και οι αργοπορημένες αλλαγές

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η Ανόρθωση απώλεσε τους πρώτους δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα στο «Στέλιος Κυριακίδης». Η δήλωση του Ρόνι Λέβι ότι πολλές ομάδες θα χάσουν βαθμούς στο γήπεδο της Πάφου δεν απέχει και πολύ από την αίσθηση που άφησε στην πρεμιέρα της η ομάδα του Στίβεν Πρέσλι, όμως, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Η «Κυρία» εμφανίζει δύο παθογένειες που πέρυσι δεν την συνόδευσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παρόλο που μεσοαμυντικά η ομάδα δεν άλλαξε σε πρόσωπα, σε αντίθεση με πέρυσι ο αντίπαλος της δημιουργεί αρκετές φάσεις.

Στον αντίποδα δεν είναι τόσο αποτελεσματική σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Κόντρα στην Πάφος FC είχε εννέα τελικές προσπάθειες, οι έξι εκ των οποίων στον στόχο, όμως πέτυχε μόλις ένα γκολ.

Η δυστοκία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο «μουδιασμένο» ξεκίνημα του Ντουρίς, ο οποίος στις καθυστερήσεις έχασε μία ευκαιρία που πέρυσι θα είχε μετατρέψει σε γκολ με «κλειστά» μάτια.

Διαβάστε επίσης: BINTEO: Ο Ντουρίς πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς

Η Ανόρθωση είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, κυρίως από την στιγμή που άνοιξε το σκορ με τον Ράγιος στο 21’ και έπειτα. Έχοντας σε εκπληκτική μέρα (για 45’) τον Μικελτάντζε και αγωνιζόμενη ορθολογικά (με δύο και όχι τρεις ανασταλτικούς μέσους όπως συνέβη στο παιχνίδι με τη Δόξα) είχε τους τρόπους να φτάσει απειλητικά στην εστία του Μολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μικελτάντζε «εξαφανίστηκε», η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και η Πάφος FC ολοένα και αύξανε την πίεση προς την εστία του Βάργκιτς, ο οποίος αν και με μόλις μία προπόνηση στο «Αντώνης Καρράς» απέδειξε με το «καλημέρα» ότι στο ποδόσφαιρο αν έχεις ποιότητα δεν χρειάζεται προσαρμογή.

Διαβάστε επίσης: Λέβι: «Πιστεύω στην ομάδα μου, θα χάσουν αρκετοί βαθμούς εδώ»

Η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν επικίνδυνη μόνο σε στατικές φάσεις με τα κτυπήματα του Ράγιος και επέτρεψε στον αντίπαλο να γυροφέρνει έξω από την περιοχή της, κάτι που πλήρωσε στο 82’ με το γκολ του Ανγκούλο.

Όταν δέχθηκε την «σφαλιάρα» προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, οι Κατσαράβα και Ντουρίς δεν ευστόχησαν από πλεονεκτική θέση. Η απώλεια δύο βαθμών στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν είναι το τέλος του κόσμου για την Ανόρθωση, η οποία έχει πολλά να διορθώσει αν θέλει να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ρόνι Λέβι άργησε να κάνει τις αλλαγές, καθώς ήταν φανερή η αδυναμία της Ανόρθωσης στο δεύτερο ημίχρονο να κρατήσει μπάλα και να σταματήσει την επιθετικότητα της Πάφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ