aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Oι δύο «χαμένοι», ο «εξαφανισμένος» και η πληγή

Ανόρθωση: Oι δύο «χαμένοι», ο «εξαφανισμένος» και η πληγή

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αν ο Σίλντενφελντ στο 90’+5 του ντέρμπι με την ΑΕΚ έστελνε την μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο και ισοφάριζε σε 2-2 η Ανόρθωση θα «έκλεβε» βαθμό από τους Λαρνακείς και θα διατηρούσε το εντός έδρας αήττητό της. Το τελικό 2-1 για την ομάδα του Νταβίδ Κανέδα κρίνεται δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ανόρθωση μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο κι όταν η κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει έπαιξε σαν πραγματική επίδοξη πρωταθλήτρια. Παίρνοντας ώθηση από τις αλλαγές των Μαργκάσα και Κατσαράβα η «Κυρία» μείωσε στο σκορ και έκανε τον αντίπαλο να νιώσει πίεση. Για 80’ η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν σχεδόν ακίνδυνη επιθετικά, χωρίς τρεξίματα και φρεσκάδα και σαν να μην έφτανε αυτό «πληγώθηκε» από έναν τομέα του παιχνιδιού που έως τώρα στο πρωτάθλημα ήταν το μεγάλο της «όπλο». Τις στατικές φάσεις.

Στο πρώτο γκολ του Τριτσκόφσκι ο Λόρια είτε τοποθετεί λανθασμένα το τοίχος ή αφήνει εκτεθειμένη την πλευρά ευθύνη τους και ο Σκοπιανός με «βολίδα» κατάφερε να παραβιάσει την εστία του. Στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ολόκληρη η άμυνα της «Κυρίας» πιάστηκε στον ύπνο και από εκτέλεση κόρνερ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με γυριστή κεφαλιά «σκότωσε» την ομάδα της Αμμοχώστου.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Σε δύο ματς πιο πολλές «μαχαιριές» απ’ όλο το πρωτάθλημα!

Η κούραση από τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα μεσοβδόμαδα ναι μεν δικαιολογεί εν μέρει τη μειωμένη απόδοση της Ανόρθωσης, όμως δεν μπορεί να κρύψει τις προβληματικές παρουσίες της ομάδας τις τελευταίες βδομάδες. Δεύτερο συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, τρίτη στα τελευταία τέσσερα ματς και τέταρτη στα τελευταία έξι. Επιδόσεις που μαρτυρούν πως η ομάδα της Αμμοχώστου χρειάζεται να ανεβάσει την απόδοσή της στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος εάν θέλει να κατακτήσει τον τίτλο.

Οι δύο «χαμένοι»

Για την επιθετική δυσλειτουργία της Ανόρθωσης στον αγώνα με την ΑΕΚ φέρουν μεγάλη ευθύνη δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ήταν «κλειδιά» στο δημιουργικό κομμάτι. Ράγιος και Καλτσάς διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος, αφού γι’ αυτούς δεν ισχύει καν η δικαιολογία της κούρασης, καθώς έμειναν στον πάγκο κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Είμαστε εκεί, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Δεν έχω παράπονο»

Ο «εξαφανισμένος»

Για την μετεγγραφή του Τζάνο Ανανίτζε χύθηκε μπόλικο μελάνι, όμως ο Γεωργιανός επιτελικός μέσος έως τώρα δεν δικαιολογεί τα όσα γράφτηκαν για την πάρτη του. Παρά τις ευκαιρίες που παίρνει από τον Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει ουσιαστικά την Ανόρθωση και μάλιστα ίσως να αδικούνται άλλοι ποδοσφαιριστές, με πρώτο τον Βασιλακάκη. Ο βραχύσωμος μέσος προέρχεται από απραξία και χρειάζεται παιχνίδια για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, όμως η αλήθεια είναι πως στην Ανόρθωση δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, αφού κάθε χαμένος βαθμός ενδεχομένως να είναι καταλυτικός στο τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Σημαντικότατη απώλεια στην πρεμιέρα των πλέι οφ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ