aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο Πεδρίνιο κόπηκε στα… μαθηματικά!

Ανόρθωση: Ο Πεδρίνιο κόπηκε στα… μαθηματικά!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ως το αποτέλεσμα των… μαθηματικών πράξεων ήταν η απόφαση να μην ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του Πεδρίνιο. Στην Ανόρθωση αποφάσισαν ότι θέλουν κάτι καλύτερο από τον 27χρονο Πορτογάλο επιθετικό της Πάσος Φερέιρα, ιδιαίτερα στο σκοράρισμα. Στους υπόλοιπους τομείς, αξιολογήθηκε ως πολύ καλός, ταίριαζε με τα «θέλω» του Κετσπάγια, αλλά η αχίλλειος πτέρνα του ήταν το γκολ (και η έλλειψη εμπειρίας στην Ευρώπη). Σε σημείο που καταγράφηκαν πολλές φάσεις κατά τις οποίες μπορούσε να απειλήσει με σουτ, αλλά προτιμούσε να… πασάρει. «Φωνάζουν», άλλωστε και οι επιδόσεις του στην Πορτογαλία. Ένας παίκτης, επιτελικός μέσος, που δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με αίτηση, τις τελευταίες τρεις σεζόν σε σύνολο πάνω από 100 αγώνες (!), έχει σκοράρει επτά φορές όλες κι όλες.

Κάπου εδώ μπαίνουν στη μέση και τα μαθηματικά. Η τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων γνωρίζει πολύ καλά ότι οι επιθετικοί της δεν βγάζουν φωτιές στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Καταβάλλεται προσπάθεια να βελτιωθούν στον τομέα αυτό, τόσο ο Κατσαράβα όσο και ο Ντούρις, αλλά κανένας δεν βάζει το χέρι στο ευαγγέλιο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Οι αριθμοί είναι τροχιοδεικτικοί. Ο Κατσαράβα, στα 26 του χρόνια, μόνο στην πατρίδα του και στον Εθνικό Άχνας (σκόραρε 16 τέρματα στο πρωτάθλημα) κατέγραψε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Στην Πολωνία, με τα χρώματα της Κορόνα Κιέλσε πέτυχε 7, ενώ στην «Κυρία», στις τελευταίες δύο περιόδους πέτυχε 4 και 6 γκολ αντίστοιχα. Ο Μίχαλ Ντούρις εμφανίζεται να έχει καλύτερα ποσοστά από τον Κατσαράβα στην Κύπρο, αλλά δεν τον λες και αρχισκόρερ.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Διαγράφηκαν από τη… λίστα οι Πεδρίνιο, Άλεφ και Στσουκ

Στην Όρενμπουργκ για παράδειγμα, είχε 1 και 3 γκολ αντίστοιχα σε δύο «κουτσουρεμένες» (σε λεπτά συμμετοχής) περιόδους. Η καλύτερή του σεζόν ήταν εκείνη η… μισή όταν πρωτοήρθε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σε 14 αγώνες πρωταθλήματος πέτυχε 11 τέρματα. Όσα πέτυχε, δηλαδή, την επόμενη σεζόν (2018 – 19), αλλά σε διπλάσιους αγώνες (29). Στην περσινή σεζόν που δεν λογιζόταν βασικός (αν και είχε 20 συμμετοχές) έμεινε στα 5! Κι όταν οι βασικοί περιφερειακοί δεν το… φυσούν το γκολ, σίγουρα ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος. Στη λήξασα σεζόν, ο Καλτσάς «έγραψε» 4 γκολ, ο Οκριασβίλι 3, ο Χριστοφή 1 κι ο Μανθάτης κανένα.

Η σύνοψη λέει, ότι οι σέντερ φορ δυσκολεύονται στο γκολ. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ούτε οι περιφερειακοί επιθετικοί είναι «μηχανή του γκολ», τουλάχιστον ας αναζητηθεί ένα «10άρι» που να μπορεί να προσφέρει κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Ράγιος, για παράδειγμα, το είχε αυτό (και με το παραπάνω), αλλά δεν είχε πολλά άλλα. Γι’ αυτό και δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του.

Σήμερα στις Πλάτρες

Οι κυανόλευκοι θα αναχωρήσουν σήμερα για τις Πλάτρες για έναν νέο δεκαήμερο κύκλο προετοιμασίας που θα περιλαμβάνει και τα φιλικά απέναντι στην ΑΕΚ και τον Άρη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ