aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ο… Γολγοθάς του Οκκά

Ανόρθωση: Ο… Γολγοθάς του Οκκά

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο ο Κύπριος προπονητής ανέλαβε να οδηγήσει την Ανόρθωση και έχει να ανέβει βουνό

Οι προσπάθειες της διοικούσας επιτροπής της Ανόρθωσης για συμφωνία με ξένο προπονητή έπεσαν στο κενό, ελέω των οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν την ομάδα. Κι ο κλήρος έπεσε στον Γιάννο Οκκά, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει την «Κυρία» σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και έχει να ανέβει έναν… Γολγοθά.

Το δύσκολο εγχείρημα ξεκινά από την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου που θα πλαισιώσει τον Οκκά, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Σταύρος Πάρπας είναι αυτός που -εκτός απρόοπτου- θα αναλάβει τη θέση του προπονητή φυσικής κατάστασης.

Ο προγραμματισμός ενόψει της νέας σεζόν άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση και με νέα οικονομικά δεδομένα. Το περιορισμένο μπάτζετ ανεβάζει κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια των κυανόλευκων για δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου, με το μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος να έχει «ταβάνι» τα 3.000.000 ευρώ. Προτεραιότητα, άλλωστε, αποτελεί η… επιβίωση.

Επομένως, πλέον, στην προσφυγική ομάδα επικεντρώνονται στην στελέχωση του ρόστερ, το οποίο τη δεδομένη στιγμή αριθμεί μόλις μια δωδεκάδα ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Αρτυματά, Ιωάννου, Ουαγκέ, Τσίκο, Χρυσοστόμου, Κάργα, Μουσοντά, Παρούτη, Τζουλίου, Στέφανο Χαραλάμπους, Κεραυνό, Γκαρσία. Οι προαναφερθέντες έχουν συμβατικές υποχρεώσεις με την ομάδα της Αμμοχώστου, εντούτοις δεν αποκλείεται να προκύψουν περαιτέρω αποχωρήσεις.

Ήδη, μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών φέρονται να βρίσκονται στη… βιτρίνα, με τις πληροφορίες του «Goal» να αναφέρουν πως ο Τσίκο είναι υποψήφιος προς πώληση και οι κυανόλευκοι περιμένουν προτάσεις για την παραχώρησή του. Την ίδια ώρα, η ιταλική Τορίνο χτύπησε την πόρτα της Ανόρθωσης για απόκτηση του Δημητριανού Τζουλίου. Η ιταλική ομάδα όχι μόνο ενδιαφέρεται για τον Κύπριο μεσοεπιθετικό της «Κυρίας», αλλά κατέθεσε επίσημη πρόταση για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή, με την προσφορά να είναι κοντά στις 50.000 ευρώ. Ο νεαρός διεθνής βλέπει «ζεστά» το ενδεχόμενο μετακόμισης του στην Ιταλία, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για σκαλοπάτι ανέλιξης της καριέρας του.

Όσον αφορά στον τομέα της ενίσχυσης, υπάρχει ενδιαφέρον για τους Κώστα Σταμούλη και Εντουάρντο Ναρντίνι που πέρσι αγωνίστηκαν στον Οθέλλο. Εξετάζονται επίσης και άλλες περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ