aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: O… γκαντέμης βιρτουόζος με το «φαρμακερό» αριστερό

Ανόρθωση: O… γκαντέμης βιρτουόζος με το «φαρμακερό» αριστερό

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ήταν η πρώτη μετεγγραφή που «έτρεξε» να ολοκληρώσει στην Ανόρθωση ο Τιμούρ Κετσπάγια μόλις έδωσε τα χέρια με τον Χρίστο Πουλλαΐδη. Ο Γεωργιανός τεχνικός χρειάστηκε την στήριξη του καλού του φίλου και πρώην σούπερ σταρ των κυπριακών (και όχι μόνο γηπέδων) Γκεόργκι Κικλάντζε για να πείσει τον Τορνίκε Οκριασβίλι να βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ανόρθωση.

Τόσο ο Τιμούρ, όσο και ο Κικλάντζε ήταν βέβαιοι για την αξία του, αν και από το 2006 έως το 2019 είχε μετρήσει μόλις έξι συμμετοχές στο αρχικό σχήμα σε Γκενκ και Κρασνοντάρ. Ούτε το γεγονός πως η τελευταία συμμετοχή του ήταν στις 25 Νοεμβρίου 2018, λόγω ενός τραυματισμού που τον κράτησε για αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Ο 25χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ, για τον οποίο η βελγική Γκενκ πλήρωσε 1.800.000 ευρώ για να τον αγοράσει το Καλοκαίρι του 2014 από την Σαχτάρ Ντόνετσκ πείστηκε για το πλάνο που του παρουσίασε ο Τιμούρ Κετσπάγια και ήρθε στην Κύπρο για να κάνει restart στην καριέρα του. Στα τρία παιχνίδια που έπαιξε βασικός με τον «φοίνικα» στο στήθος ήταν εκ των κορυφαίων της Ανόρθωσης. Με την Πάφος FC και τον Απόλλωνα έκανε άνω – κάτω τη δεξιά πτέρυγα των αντιπάλων. Στο «Αμμόχωστος» και στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα πέρασε στο 46’ ως αλλαγή και ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να καλύψει το κενό του Ράγιος. Με μία «ζογκλερική» ενέργεια άδειασε τρεις αντιπάλους, όμως νικήθηκε από τον Κίσσα σε τετ-α-τετ. Κόντρα στον Εθνικό Άχνας τα έκανε όλα εκτός από το να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Ο τύπος με το «10» επισκιάζει φάλτσα και «ζογκλερικά»

Στο 30’ ο Μπογκατίνοφ «απογειώθηκε» και έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, ενώ στο 57΄ και το 68’ η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς η μπάλα κτύπησε τρεις φορές στο δοκάρι! Ο… γκαντέμης Οκριασβίλι είδε την στρογγυλή θέα να κτυπά πρώτο στο αριστερό και μετά στο δεξί δοκάρι στο σουτ που επιχείρησε σε μία φάση που θα μπει στα highlight στο τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Αγχωθήκαμε στο τέλος, τέτοιες ευκαιρίες…»

Ατυχία και αστοχία κρατάνε τον Οκριασβίλι μακριά από το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Ανόρθωσης και τη χαρά ενός τέρματος από τις 4 Οκτωβρίου 2018, όταν σκόραρε στη νίκη της Κρασνοντάρ επί της Σεβίλλης με 2-1 για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ