aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Ο τύπος με το «10» επισκιάζει φάλτσα και «ζογκλερικά»

Ανόρθωση: Ο τύπος με το «10» επισκιάζει φάλτσα και «ζογκλερικά»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Και να θέλεις ο Ρούβεν Ράγιος δεν σε αφήνει να μην ασχοληθείς μαζί του μετά από αγώνα της Ανόρθωσης. «Μαγική» η πάσα του Καλτσά με το εξωτερικό φάλτσο στη φάση του πρώτου τέρματος της «Κυρίας» στη νίκη με 2-1 επί του Εθνικού, χάρμα ιδέσθαι τα «ζογκλερικά» του Οκριασβίλι που στο «Αμμόχωστος» ήταν άστοχος αλλά σήμερα άτυχος με δύο δοκάρια (μάλιστα το ένα διπλό), όμως γι’ άλλο ένα παιχνίδι πρωταγωνιστής ήταν ο Ισπανός επιτελικός μέσος.

Εδώ και δύο βδομάδες μόνιμο θέμα συζήτησης στο ρεπορτάζ της Ανόρθωσης ήταν αν θα προλάβει ή όχι ο Ράγιος το ματς με τον Εθνικό. Το «10» το καλό της «Κυρίας» επιβεβαίωσε τους τόνους από μελάνι που χύθηκαν για πάρτι του. Κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Σκοράρει, δίνει ασίστ, δίνει τον ρυθμό στους συμπαίκτες του. Τα κάνει όλα εκτός από ένα. Δεν αφήνει κανέναν συμπαίκτη του να κερδίσει τον τίτλο του MVP.

Με άψογο στυλ απέφυγε τον Μπογκατίνοφ στο 22’ και πέτυχε το 1-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα με άνεση νίκησε τον τερματοφύλακα του Εθνικού από τα ένδεκα βήματα και σημείωσε το 2-0, φτάνοντας τα 10 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. «Διέλυσε» το προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν επί κυπριακού εδάφους και έβαλε πλώρη για το ρεκόρ καριέρας που είναι τα 17 τέρματα με τη φανέλα της Λέιδα τη σεζόν 2010/11.

Διαβάστε επίσης: Ο Ράγιος έστειλε για… τένις τον Εθνικό που άγχωσε την Ανόρθωση (video)

Η Ανόρθωση κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πέτυχε δύο γκολ με τα οποία έφτασε τα 19 στο πρωτάθλημα και είναι η πρώτη επίθεση (ξεπέρασε την ΑΕΚ που έχει 18), έχασε αρκετές κλασσικές ευκαιρίες και στο τέλος αγχώθηκε όταν ο Εθνικός μείωσε σε 2-1 με τον Χριστοφή στο 88’.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Αγχωθήκαμε στο τέλος, τέτοιες ευκαιρίες…»

Η τριάδα αγώνων «φωτιά» που ακολουθεί με ΑΕΚ (εκτός), ΑΕΛ (εντός), Απόλλων (εκτός) δεν θα κρίνει την πορεία της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα, όμως πρόκειται για γερό τεστ αντοχών για την ομάδα της Αμμοχώστου. Αντοχών και όχι δυναμικότητας γιατί πλέον αυτή είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ