aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Να είναι «Κυρία» και σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο ραντεβού

Ανόρθωση: Να είναι «Κυρία» και σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο ραντεβού

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μετά από 18 ημέρες χωρίς αγώνα, η Ανόρθωση υποδέχεται την Ομόνοια μ’ έναν και μοναδικό στόχο: να πάρει το ντέρμπι και να μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δίνοντας και συνέχεια στο αήττητο σερί της. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει προετοιμάσει όσο γίνεται καλύτερα την ομάδα του, έγινε και η ανάλυση του αντιπάλου και πλέον παρουσιάζεται πανέτοιμη για να παλέψει για τη νίκη, έχοντας στο πλευρό της χιλιάδες οπαδούς της.

Ο Κετσπάγια είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του τον Οκριασβίλι, που προπονήθηκε κανονικά τις δύο τελευταίες μέρες, αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο είναι απόλυτα έτοιμος για να πάρει θέση στην ενδεκάδα.

Ο Γεωργιανός τεχνικός θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή τι θα κάνει με τον συμπατριώτη του. Αυτά που ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του είναι περίπου τα ίδια με τα προηγούμενα ματς. Δηλαδή, πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, να βάζουν πίεση στους αντιπάλους τους, με στόχο να κερδίζουν την μπάλα, και να μην αφήσουν την Ομόνοια να κάνει παιχνίδι. Κάτι τέτοιο έγινε με Πάφος FC και Απόλλωνα. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι οι στατικές φάσεις με την «Κυρία» να βρίσκει εύκολα το γκολ και αυτό θα επιδιώξει να αξιοποιήσει και σήμερα.

Δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ιδιαίτερες αλλαγές σε πρόσωπα ο Κετσπάγια. Οι εμφανίσεις των προηγούμενων αγωνιστικών δεν του δίνουν τη δυνατότητα σε πολλές διαφοροποιήσεις. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λόρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκαλίτσιος, στο αριστερό ο Σελίν και ως δίδυμο στα στόπερ οι Σίλντενφελντ και Βργκοτς.

Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέση οι Αρτυματάς, Μαργκάσα και Ράγιος. Ο τελευταίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο ένα άκρο της επίθεσης, δεξιά, θα κινείται ο Καλτσάς και στο άλλο, αριστερά, ο Μανθάτης ή ο Οκριασβίλι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαντίκ, που έχει προβάδισμα αντί του Ντούρις. Θα είναι έκπληξη εάν προκύψει άλλη επιλογή στην ενδεκάδα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, μεταξύ άλλων, θέλει οι ποδοσφαιριστές του να μπουν στο γήπεδο και να δείξουν από την αρχή τις προθέσεις τους. Έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα της Αμμοχώστου θα προσπαθήσει να φθάσει νωρίς σ’ ένα γκολ, που θα τη βοηθήσει να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και να φθάσει στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της, διατηρώντας και το απόλυτο στην έδρα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ