aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η «μετάθεση» ταιριάζει γάντι, o Κετσπάγια «έτρεμε» στην ιδέα...

Ανόρθωση: Η «μετάθεση» ταιριάζει γάντι, o Κετσπάγια «έτρεμε» στην ιδέα…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κάθε εμπόδιο για καλό, λέει η λαϊκή ρήση που ήρθε να… ταιριάξει γάντι στην περίπτωση της Ανόρθωσης. Ο Τιμούρ Κετσπάγια «έτρεμε» με την ιδέα ότι οι παίκτες θα κληθούν να μπουν στα δύσκολα μετά από αποχή πέντε μηνών (και κάτι ημερών) περίπου. Το πρωτάθλημά μας διακόπηκε στις 7 Μαρτίου 2020 και η προοπτική επανέναρξης για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στα μέσα Αυγούστου δεν πολυάρεσε στον Γεωργιανό τεχνικό.

Εξού και η απόφασή του να αρχίσει την προετοιμασία της ομάδας του στις 22 Ιουνίου, την ερχόμενη Δευτέρα. Δέκα περίπου ημέρες πριν από τις άλλες ομάδες κυπριακές ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη! Έστω κι αν δική του ομάδα δεν θα αγωνιστεί στον 1ο προκριματικό γύρο, αλλά στον δεύτερο. Ο Κετσπάγια ανησυχούσε και ανησυχεί όχι μόνο για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του, αλλά πρωτίστως για την αντίδραση των οργανισμού του μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Διότι, κακά τα ψέματα, αυτό που βιώνουν φέτος οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο (και σε πολύ λίγες άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου διακόπηκαν οι διοργανώσεις) δεν έχει ξανασυμβεί.

Χωρίς υπερβολή, στ’ αυτιά του προπονητή της Ανόρθωσης, η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ για τη διεξαγωγή του αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ στις 17 Σεπτεμβρίου, ακούστηκε σαν δώρο. Πρώτα απ’ όλα η «μετάθεση» κατά ένα μήνα (ένα από τα σενάρια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έλεγε ότι η «Κυρία» θα αγωνιστεί στην Ευρώπη στις 20 Αυγούστου) δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του να προετοιμαστεί καλύτερα και να έχει στα πόδια της τρεις επίσημους αγώνες πρωταθλήματος. Με το προηγούμενο σενάριο θα έμπαινε στην ευρωπαϊκή αρένα, σε μονό ματς, χωρίς ούτε ένα επίσημο αγώνα. Ως εκ τούτου, προγραμματίζει πλέον διαφορετικά και ουσιαστικά θα πονοκεφαλιάζει ευρωπαϊκά μετά από δυόμισι μήνες.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Τέλος στη… μετακίνηση οπαδών!

Στην παρούσα φάση, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την έναρξη της προετοιμασίας την ερχόμενη Δευτέρα. Το προπονητικό Κέντρο στις Πλάτρες έχει επιθεωρηθεί και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εκεί θα κτισθεί -κατά κύριο λόγο- η νέα Ανόρθωση. Ήδη έχουν «κλειδώσει» φιλικά παιχνίδια με αντιπάλους τον ΑΠΟΕΛ (3 Αυγούστου), την ΑΕΛ, τον Απόλλωνα και πιθανότατα με την Πάφος FC. Η Ομόνοια και η ΑΕΚ δεν έχουν απαντήσει ακόμη στην πρόταση να δώσουν φιλικές αναμετρήσεις με την «Κυρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ