aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Τέλος στη… μετακίνηση οπαδών!

Ανόρθωση: Τέλος στη… μετακίνηση οπαδών!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η μετά τον κορωνοϊό εποχή ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων. Παλαιότερα, ήταν αντικείμενο συζήτησης όταν υπήρχαν αυξημένα κρούσματα βίας, αλλά τώρα επανέρχεται στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως έχει αποκαλύψει το «Goal» στις 25 Μαΐου, ενόψει νέας περιόδου, ΚΟΠ, σωματεία και η νεοσυσταθείσα ιατρική επιτροπή της Ομοσπονδίας επεξεργάζονται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο σε κάθε γήπεδο της Α’ Κατηγορίας θα μπορούν να βρίσκονται φίλαθλοι που αντιστοιχούν στο 33% της χωρητικότητας του γηπέδου. Το ποσοστό, βέβαια, δεν έχει «κλειδώσει», αλλά στην Ανόρθωση (πολύ πιθανόν και σε κάποιες άλλες ομάδες με μεγάλο όγκο οπαδών), δεν βγαίνουν τα νούμερα.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση/ΑΠΟΕΛ/Απόλλων: Παιχνίδια ζωής και θανάτου μέχρι τους ομίλους!

Αν τελικά περάσει το 33%, στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (χωρητικότητας 10.230 θέσεων) θα μπορούν να παρευρίσκονται 3.376 άτομα. Αριθμός χαμηλότερος από τα εισιτήρια διαρκείας που διαθέτει κάθε χρόνο. Τη σεζόν 2018-19 ήταν 4200, ενώ στη λήξασα σεζόν ήταν πέραν των 3.600. Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση της Ανόρθωσης αποφάσισε να καταθέσει εισήγηση στην ΚΟΠ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, έτσι ώστε οι οπαδοί της, ουσιαστικά οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, να μπορούν να φιλοξενηθούν σε όλες τις εξέδρες.

Διαβάστε επίσης: Είπε αντίο στην Ανόρθωση, αλλά συνεχίζει ο Γιωργαλλίδης

Αν παραμείνει η κερκίδα των φιλοξενουμένων (1.200 θέσεων) για την αντίπαλη ομάδα, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν σημαντικές απώλειες εισιτηρίων διαρκείας (και εσόδων…). Στην πρότασή της η Ανόρθωση θα εισηγηθεί όπως η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών να είναι σε ισχύ μέχρι να αρθούν όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να είναι στην ευχέρεια της γηπεδούχου ομάδας. Δηλαδή, αν μια ομάδα με μικρό όγκο οπαδών, ευνοεί την παρουσία οπαδών των φιλοξενουμένων, να μπορεί να το κάνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ