aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Η άμυνα, η επίθεση και οι περισσότερες νίκες

Ανόρθωση: Η άμυνα, η επίθεση και οι περισσότερες νίκες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πορεία πρωταθλητισμού κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν η Ανόρθωση, με την ομάδα να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δυάδα. Από την 3η αγωνιστική και έπειτα, πότε ήταν πρώτη και πότε δεύτερη, γεγονός που φανερώνει την εξαιρετική πορεία της ομάδας του Κετσπάγια. Η «Κυρία» είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες, άλλο ένα ενδεικτικό στοιχείο που αποτυπώνει τη δυναμική της και τη σταθερότητά της στις επιτυχίες.

Η Ανόρθωση έως τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος διέθετε την καλύτερη αμυντική γραμμή, με μόλις 9 γκολ παθητικό. Ακολούθως έχασε τα ηνία από την Ομόνοια, ενώ η απρόσμενη «πεντάρα» που δέχθηκε από τον Εθνικό Άχνας, «χάλασε» την ομορφιά της στην άμυνα. Με το που αναστάληκε το πρωτάθλημα, με τη συμπλήρωση 23 αγωνιστικών, η Ανόρθωση διαθέτει την τρίτη καλύτερη αμυντική γραμμή πίσω από Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ.

Την ίδια ώρα όμως, η επιθετική γραμμή της «Κυρίας» είναι η κορυφαία, με διαφορά πέντε τερμάτων από τη δεύτερη ομάδα που είναι ο Απόλλων. Πέτυχε 44 γκολ, σχεδόν δύο μέσο όρο ανά αγώνα. Η γραμμή κρούσης, λοιπόν, της Ανόρθωσης είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και φέρει την ομάδα να ισοβαθμεί με την Ομόνοια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα και πλουραλισμό στο σκοράρισμα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει επιλογές στην μεσοεπιθετική γραμμή, ποδοσφαιριστές που βλέπουν δίχτυα, ενώ αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις στατικές φάσεις. Είτε με απευθείας εκτέλεση φάουλ κυρίως από τον σπεσιαλίστα Ράγιος είτε με κεφαλιές από τους υψηλόσωμους κυρίως αμυντικούς της. Στην Ανόρθωση, πλέον, αναμένουν υπομονετικά τις εξελίξεις και σαφώς την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όποτε κι αν γίνει αυτό, ώστε να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους (και είναι μεγάλες), τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ