aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Δουλειά στα χέρια του Κετσπάγια…

Ανόρθωση: Δουλειά στα χέρια του Κετσπάγια…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το ρόστερ της Ανόρθωσης θεωρείται κλειστό, αφού το ενδεχόμενο απόκτησης άνεργου ποδοσφαιριστή κάτω των 22 ετών ώς μεθαύριο είναι δύσκολο. Έτσι, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα πορευτεί τουλάχιστον ώς τον Ιανουάριο με το υφιστάμενο ρόστερ. Μάλιστα, το έμψυχο δυναμικό αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη την τεχνική ηγεσία και σίγουρα θα έχει τους λόγους της.

Κάτω από τα δοκάρια υπάρχουν τρεις επιλογές. Βασικός είναι ο Λόρια, ενώ εναλλακτικές λύσεις αποτελούν οι Παπαδόπουλος και Γιωργαλλίδης.

Πάμε τώρα στους οπισθοφύλακες. Για το κέντρο της άμυνας, βασικοί προορίζονται οι Σίλντενφελντ και Βργκοτς. Από εκεί και πέρα, μπορούν να αποτελέσουν τρίτο σέντερ μπακ ή εναλλακτική επιλογή οι Κ. Αρτυματάς, Σελίν, Π. Αρτυματάς και Κορέα. Για τη θέση του δεξιού μπακ υπάρχουν οι Γκαλίτσιος, Στυλιανού και Κοφί, ενώ αριστεροί αμυντικοί είναι οι Σελίν, Εγγλέζου και Πηλέας.

Εκεί που γίνεται «σφαγή», όμως, είναι στη μεσαία γραμμή και τις θέσεις θα διεκδικούν αναλόγως του σχηματισμού οι Βασιλακάκης, Νταουσβίλι, Μαργκάσα, Ιωάννου, Κοφί, Ράγιος και Κ. Αρτυματάς.

Πολλές επιλογές, όμως, υπάρχουν και στα «φτερά». Τον ρόλο του δεξιού εξτρέμ μπορούν να αναλάβουν οι Ράγιος, Μανθάτης, Καλτσάς και Χατζηβασίλης, ενώ στο απέναντι άκρο μπορούν να αγωνιστούν οι Οκριασβίλι, Μανθάτης, Ράγιος και (ίσως ο) Πηλέας. Στη φαρέτρα θα μπει σύντομα και ο Κυριάκου που είναι τραυματίας.

Αναφορικά με την κορυφή της επίθεσης, ο Κετσπάγια έχει τις επιλογές των Ντούρις και Σαντίκ, ενώ αν χρειαστεί υπάρχει και ο Κατσαράβα, ο οποίος δεν είναι στις πρώτες επιλογές πλέον. Απλά συνεχίζει γιατί δεν βρέθηκε ομάδα για να τον παραχωρήσει η Ανόρθωση και να ξεφορτωθεί το υψηλό συμβόλαιό του. Είναι στο χέρι του, όμως, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Εναλλακτική επιλογή είναι και ο Χατζηβασίλης, τον χρησιμοποίησε σε κάποια φιλικά στην κορυφή ο Κετσπάγια.

Όπως φαίνεται λοιπόν από την ανάλυση, ο Γεωργιανός προπονητής έχει πάνω από δύο επιλογές σε κάθε θέση, ενώ σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ περισσότερες. Κάτι που δίνει στην ευχέρεια στην τεχνική ηγεσία να προσαρμόζει το πλάνο του αναλόγως των αναγκών που θα παρουσιάζει κάθε αγώνας ξεχωριστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ