aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Διπλό μπάτζετ και 5.500.000 ευρώ!

Ανόρθωση: Διπλό μπάτζετ και 5.500.000 ευρώ!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πολλά είναι τα έξοδα της Ανόρθωσης κατά τη φετινή σεζόν όσον αφορά στις παλιές αμαρτίες και στις τρέχουσες ανάγκες. Το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως τα συνολικά έξοδα ανέρχονται περίπου στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ για τη σεζόν που διανύουμε. Τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια ευρώ είναι χρήματα τα οποία έχει να δώσει η «Κυρία» μέσα στους επόμενους μήνες σε περσινούς μισθούς, μάνατζερ και διάφορα άλλα.

Με αφορμή την αποζημίωση που πήρε ο Γάλλος μάνατζερ του Αμπουμπακάρ Καμαρά ύψους 45.000 ευρώ για να πείσει τον πελάτη του να φύγει με 40.000 ευρώ και να μη διεκδικήσει όλο το συμβόλαιο (160.000 ευρώ), σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πολλά οικονομικά «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η Ανόρθωση.

Ο Μαμούκα για τη μετεγγραφή του Κατσαράβα συμφώνησε επί Αντρέα Παντελή να πάρει 400.000 ευρώ, ποσό το οποίο έριξε η διοίκηση στις 350.000. Η μετεγγραφή του Ντούρις έκλεισε στις 600.000 ευρώ, ακολούθως με τους τόκους ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο και η διοίκηση έκανε συμφωνία με τους Ρώσους στις 400.000 ευρώ. Ήδη, η Ανόρθωση έχει πληρώσει τέσσερις δόσεις των 50.000 και έχουν απομείνει άλλες τέσσερις για να ξοφλήσει την Όρενμπουργκ.

Με τον Οικονομίδη έχει υπάρξει συμφωνία εδώ και μέρες για να πάρει τις 60.000 ευρώ που του οφείλονται, ενώ συμφωνίες υπάρχουν και με άλλους παίκτες που τους οφείλονται χρήματα. Έχουν γίνει διακανονισμοί, με την «Κυρία» να είναι τυπική στις πλείστες περιπτώσεις. Υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που αφορούν οφειλές προς τρίτους. Μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έγινε προείσπραξη του ποσού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Όλα αυτά έχουν ανεβάσει το συνολικό μπάτζετ, μιας και ουσιαστικά η ομάδα της Αμμοχώστου έχει δυο προϋπολογισμούς. Ένα για να πληρώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, τεχνικό τιμ κ.τλ) και ένα για να πληρώνει υποχρεώσεις και παλιές αμαρτίες (χρήματα σε παίκτες, μάνατζερ και τρίτους).

Όταν καταφέρει και «καθαρίσει» από συμφωνίες που την έχουν «πνίξει» τα τελευταία χρόνια, θα ανασάνει οικονομικά, αυξάνοντας το μπάτζετ τα αμέσως επόμενα χρόνια. Φέτος μεγάλο αποκούμπι είναι ο κόσμος. Αν η ομάδα πάει καλά θα έχει πολλαπλά οφέλη και στο οικονομικό σκέλος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ