aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Απαιτεί από τον Ανδρέα Παντελή €800.000!

Ανόρθωση: Απαιτεί από τον Ανδρέα Παντελή €800.000!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η διαφάνεια στα οικονομικά και η χρηστή διοίκηση είναι στόχος… απαράβατος για τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ανόρθωση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η «Κυρία» ταλανίζεται με ένα σωρό οικονομικά προβλήματα και μέρα με τη μέρα «ξεφυτρώνουν» οφειλές και υποχρεώσεις. Η κραυγή αγωνίας του μεγαλομετόχου Χρήστου Πουλλαΐδη «ακούστηκε» δυνατά μέσω της επιστολής προς τους επιφανείς Ανορθωσιάτες, που αποκάλυψε ο Active 107,4 & 102,5. Επίσης, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματούχοι της Εταιρείας είναι τα πειστικά στοιχεία προς κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, ότι τα χρήματά τους θα διατεθούν με πλήρη διαφάνεια και με τις απαραίτητες διαδικασίες πλήρους ελέγχου.

Είναι γι’ αυτό που ο Χρήστος Πουλλαΐδης, έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα το ξεσκόνισμα των οικονομικών καταστάσεων και δεδομένων της προηγούμενης διοίκησης. Έχει, πλέον, ως ισχυρό όπλο την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με συντριπτική πλειοψηφία, σύμφωνα με την οποία άναψε το πράσινο φως για εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο και διερεύνηση τυχόν αδικήματων που έχουν διαπραχθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πολλές από τις οικονομικές «συναλλαγές» της διοίκησης Ανδρέα Παντελή και των συνεργατών του, περνούν από το μικροσκόπιο των νομικών. Όπως πληροφορείται το «Goal» η υπόθεση έχει ανατεθεί σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Λάρνακας και πολύ σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Εξελίξεις που ενδέχεται να καταλήξουν στις δικαστικές αίθουσες.

Σε πρώτη φάση, η διοίκηση της Ανόρθωσης αναμένεται να απαιτήσει από τον Ανδρέα Παντελή και τους συνεργάτες του, ένα ποσό που ξεπερνά τις 800 χιλιάδες ευρώ! Οι 400 χιλιάδες ευρώ αφορούν στη μετεγγραφή Κατσαράβα που εμφανίστηκε ως «οφειλές προς τον ατζέντη Μαμούκα». Μια υπόθεση που «φωτίστηκε» στη Γενική Συνέλευση από τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου, Λοΐζο Λοΐζου. «Δεν συμπερίλαβε τις €400.000 για Κατσαράβα και μας είπε ότι θα το αναλάβει προσωπικά ο Ανδρέας Παντελή και ο Κυριακός Γιάγκου και ότι είναι πουλημένος στη Σπάρτακ Μόσχας για το ποσό των €700.000. Τελευταία ενημερωθήκαμε ότι ο Ανδρέας Παντελή και ο Κυριακός Γιάγκου είχαν υπογράψει σχετική συμφωνία με την Εταιρεία να αναλάβουν προσωπικά το κόστος Κατσαράβα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λοΐζος Λοΐζου, ενώ αναγνώστηκε στα μέλη της συνέλευσης η σχετική συμφωνία ως «Παράρτημα 3Α». Με απλά λόγια θα ζητηθεί από τους κ. κ. Παντελή και Γιάγκου να τιμήσουν την υπογραφή τους στη σχετική συμφωνία.

Οι νυν διοικούντες την Ανόρθωση είναι ενοχλημένοι με τον Ανδρέα Παντελή, επειδή δεν ήταν συνεπής και με παλαιότερες αποφάσεις δικαστηρίου που τον υποχρέωναν να καταβάλει στην Ανόρθωση ένα ποσό 340 χιλιάδων ευρώ με τόκο προς 5,5% ετησίως από τις 15 Μαΐου 2012 μέχρι εξοφλήσεως. Πρόκειται για παλιά ιστορία που ήρθε -τότε- στο προσκήνιο, ως το… τέλος στο σίριαλ της αντιπαράθεσης Ανόρθωσης – Ανδρέα Παντελή από την πρώτη του θητεία που ολοκληρώθηκε με την κρίση των «Νοεμβριανών του 2008», όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά. Πρόκειται ουσιαστικά για μία απόφαση δικαστηρίου που «κοιμόταν» σε κάποια συρτάρια στα γραφεία της Ανόρθωσης από το 2013 μέχρι σήμερα.

Τα σχετικά έγγραφα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το 2013, έχουν σήμερα ξεχωριστή σημασία. Ουσιαστικά το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας είχε αποφασίσει ότι ο Ανδρέας Παντελή ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει στην Ανόρθωση «τα ποσά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ανδρέα Παντελή, χωρίς την απαιτούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο Λογιστήριο του Συλλόγου, ανέρχονται συνολικά σε €340.000».

Διαβάστε επίσης: Ο Γιαννιώτας και ο Κετσπάγια

Όπως διαπιστώνεται και από τις φωτοτυπίες των εγγράφων που δημοσιεύουμε πρόκειται για την αγωγή 1346/2009 που εξετάστηκε από τον δικαστή Π. Παναγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Η διαφορά ήταν μεταξύ του «Συλλόγου Ανόρθωσις» και του Ανδρέα Παντελή και της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας του Ανδρέα Παντελή GALAXY TRAVEL SERVICES LTD. Στο δικαστήριο την Ανόρθωση εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Παπαλλής και τον Ανδρέα Παντελή ο κ. Παναγιώτου.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Η μεγάλη στιγμή έφτασε, από το ψηλότερο σημείο της Λάρνακας

Σύμφωνα λοιπόν, με την απόφαση του δικαστηρίου, «ο εναγόμενος 1 (σ. σ. ο Ανδρέας Παντελή) δέχεται την έκδοση απόφασης εναντίον του για το ποσό των €340.000 με νόμιμο τόκο από σήμερα». Ο δικηγόρος της Ανόρθωσης ανέφερε στο δικαστήριο «ότι θα υπάρχει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης συμπεριλαμβανομένων και των τόκων μέχρι 1.6.2013 και η κάθε πλευρά τα έξοδά της». Η Ανόρθωση και ο Ανδρέας Παντελή διά του δικηγόρου συμφώνησαν τα ακόλουθα τα οποία καταγράφηκαν ως «συμφωνία επί δικαστηρίω»:
«Το ποσό της απόφασης θα πληρωθεί σε περίοδο 9 χρόνων από 1.6.2013 και συγκεκριμένα θα καταβάλλεται το ποσό των €37.777 κάθε έτος δηλαδή από την 1.6.2013 και κάθε δόση πληρωτέα θα έχει τρεις μήνες χάρη. Παράλειψη πληρωμής οποιασδήποτε δόσης θα καθιστά τη συγκεκριμένη δόση απαιτητή και πληρωτέα και όχι ολόκληρο το ποσό της απόφασης».
Πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Παντελή δεν έχει πληρώσει ούτε μία δόση των €37.777 ετησίως, όπως προνοούσε η απόφαση του δικαστηρίου. Μετά από έξι χρόνια οι συγκεκριμένες οφειλές Παντελή έχουν εκτοξευθεί σε 225 χιλιάδες ευρώ περίπου συν ο νόμιμος τόκος 5,5%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ