aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Άλλοι έδωσαν εκατομμύρια, ο Τιμούρ τον πήρε «δωρεάν»!

Ανόρθωση: Άλλοι έδωσαν εκατομμύρια, ο Τιμούρ τον πήρε «δωρεάν»!

Ήταν από τις πρώτες μετεγγραφικές επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια. Με τη βοήθεια του Γκεόργκι Κικλάντζε ο Τιμούρ κατάφερε να πείσει τον Τορνίκε Οκριασβίλι, να αφήσει την παγωμένη Ρωσία και τα λεφτά της Κρασνοντάρ για να αναγεννήσει την καριέρα του.

Ο Γεωργιανός εξτρέμ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στη Ρωσία, όπου είχε ένα αρκετά υψηλό συμβόλαιο, όμως μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές. Συνολικά έπαιξε 16 ματς, εκ των οποίων μόνο έξι ως βασικός. Πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό και η τελευταία του εμφάνιση καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2018. Τίποτα από τα πιο πάνω, όμως, δεν ήταν ικανά να αλλάξουν την άποψη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Άλλωστε, γνώριζε από πρώτο χέρι την ποδοσφαιρική του «πάστα», από τη θητεία του στην Εθνική Γεωργίας.

Για χάρη του Οκριασβίλι κινήθηκε μπόλικο χρήμα στην μετεγγραφική αγορά στο παρελθόν. Το 2011 η Σαχτάρ Ντόνετσκ δαπάνησε 400.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Γκάγκρα. Παρά το γεγονός πως η Σαχτάρ πλήρωσε να τον αποκτήσει τον είχε δανεικό στην Ιλίχιβετς για τέσσερις σεζόν. Κατάφερε, πάντως, όχι μόνο να πάρει τα λεφτά της πίσω αλλά να τον «χρυσοπουλήσει» στην Γκενκ έναντι 1.800.000 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Άνοιγμα για €1.000.000 – €1.500.000

Ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ έδειξε στις πρώτες αγωνιστικές δείγματα γραφής και ιδίως στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, όταν ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Ζοάο Πέδρο, έναν από τα καλύτερα μπακ του κυπριακού πρωταθλήματος. Τεχνίτης, ικανός στο ένας εναντίον ενός και με καλή σέντρα ο Οκριασβίλι μπαίνει σταδιακά στο «καλούπι» του Τιμούρ σε ότι αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα και ο Γεωργιανός προπονητής έχει ένα λόγο παραπάνω να χαμογελά για την επιλογή του να τον πάρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ