aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Αν μπορώ να τον πάρω, θα αποφασίσω εγώ και κανένας άλλος»

«Αν μπορώ να τον πάρω, θα αποφασίσω εγώ και κανένας άλλος»

Κι ενώ αύριο εκπνέει η προθεσμία των δηλώσεων στην UEFA των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οι «τρύπες» του σχεδιασμού της Ανόρθωσης παραμένουν ανοικτές. Οι διεργασίες και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ωστόσο τα εμπόδια για τους βασικούς μετεγγραφικούς στόχους παραμένουν ψηλά. Τα νέα δεδομένα με τον Μίχαλ Γκιουρίς «πονοκεφαλιάζουν» τη διοίκηση και τον Ρόνι Λέβι, ενώ, σύμφωνα και με δηλώσεις του Ανδρέα Παντελή, συνδέονται και με τον Ρικάρδο Λαβόρδε!

Προχθές σαν κεραμίδα έγιναν γνωστές οι νέες απαιτήσεις της Όρενμπουργκ για τον Σλοβάκο διεθνή. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Ρώσοι ζητούν, πλέον, ένα ποσό που ξεπερνά τις 500 χιλιάδες ευρώ. Η αρχική αντίδραση ήταν «έστω κι έτσι θα τον πάρουμε»!

Διαβάστε επίσης: Άλλα λέει η Ανόρθωση και άλλα ο ΑΠΟΕΛ για Γκιουρίς

Ακολούθησαν, όμως, δεύτερες σκέψεις και χθες μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο πρόεδρος της «Κυρίας» τόνισε ότι τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν μετά από πρόταση του ΑΠΟΕΛ προς τους Ρώσους: «Είναι γεγονός πως τα ποσά ήταν πιο μικρά, αλλά μετά από εμπλοκή άλλης ομάδας ζήτησαν περισσότερα λεφτά. Έγινε μια πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ. Εμείς δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτή τη διαδικασία, δεν έχουμε παράπονα από τον οποιονδήποτε, εμείς είμαστε η Ανόρθωση και θα ακολουθήσουμε τη δική μας τακτική».

Ο Ανδρέας Παντελή ανέφερε ότι η μετεγγραφή του Γκουρίς ήταν σχεδόν κλειστή πριν αλλάξουν τα δεδομένα, γι’ αυτό εξάλλου και βρίσκεται στην αποστολή της Ανόρθωσης για προετοιμασία στη Βουλγαρία: «Είχαμε καταλήξει σε μια πρόταση και ένα συγκεκριμένο ποσό, όμως άλλαξε αυτό. Απομένει μόνο αν θα προχωρήσουμε και να κλείσουμε ή όχι τη μετεγγραφή».

Διαβάστε επίσης: Σχεδιασμός σαν ακροβασία λόγω οικονομικού. Τι λέει ο Παντελή…

Στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί η Ανόρθωση να πραγματοποιήσει μία τέτοια (κακά τα ψέματα) δαπανηρή μετεγγραφή για έναν παίκτη που σε ένα χρόνο θα μείνει ελεύθερος από την Όρενμπουργκ, ο Ανδρέας Παντελή έδειξε ενοχλημένος: «Έχει καταντήσει ενοχλητικό. Η διοίκηση παίρνει τις δικές της αποφάσεις και θεωρώ ότι πρέπει να τις σεβόμαστε, όποιες και αν είναι αυτές. Όλα αυτά που ακούω για υπέρβαση και ότι είμαστε στο χείλος του γκρεμού δεν έχουν σημασία. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά που γίνεται και ίσως είμαι ο τελευταίος πρόεδρος που έχει αφήσει χρέος στην Ανόρθωση. Το ποσό δεν αλλάζει τα δεδομένα, είτε 50 χιλιάδες είτε ένα εκατομμύριο. Εφόσον πρέπει ή όχι να γίνει μια τέτοια μετεγγραφή, η διοίκηση πρέπει να μετρήσει τα κουκιά της και να αποφασίσει τι θα πράξει. Αφορά στην Ανόρθωση και μόνο στην Ανόρθωση. Θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο. Εμένα με ενδιαφέρει αν μπορώ να τον πάρω εγώ και όχι για την άλλη ομάδα. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι o ΑΠΟΕΛ έκανε πρόταση, ωστόσο, αν μπορώ να τον πάρω, θα αποφασίσω εγώ και κανένας άλλος».

Διαβάστε επίσης: Ποσό που ξεφεύγει από τα όρια του μπάτζετ

Με το νέο σκηνικό, ο Ανδρέας Παντελή και οι συνεργάτες του καλούνται να αποφασίσουν κατά πόσο θα πληρώσουν αδρά και θα πορευθούν έχοντας στο δυναμικό της Ανόρθωσης τον Μίχαλ Γκουρίς ή θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την απόκτηση άλλου επιθετικού. Ο χρόνος βέβαια δεν λειτουργεί υπέρ τους, αφού αύριο θα πρέπει να δηλωθούν στην UEFA οι παίκτες της Ανόρθωσης που θα αγωνιστούν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Έμμεση πίεση ασκεί και το γεγονός ότι ο Νίκα Κατσαράβα είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στην αλβανική Λάτσι, οπόταν, αν λείψει και ο Σλοβάκος, η «Κυρία» ενδέχεται να παραταχθεί χωρίς κλασικό φορ, με μοναδική ίσως επιλογή τον Σεκού Σισέ που λογαριάζεται ως πλάγιος επιθετικός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ