aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΆλλο ένα βραβείο για τον Ρονάλντο

Άλλο ένα βραβείο για τον Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο , επιλέχθηκε ως «παγκόσμιο αστέρι», σε ψηφοφορία που διοργάνωσε το αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι Eurosport. Ο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο με το 40% των ψήφων, νικώντας τον Τζαμαϊκανό αθλητής Γιουσέιν Μπολτ (25%) και τον Αμερικανό κολυμβητή Μάικλ Φελπς (12%). Στην ψηφοφορία επίσης ξεχώρισαν ο Αντι Μάρει (7%), η Σιμόν Μπάιλς (7%) και ο μπασκετμπολίστας Λε Μπρον Τζέιμς (5%).

Ο συμπαίκτης του Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ, δεν θα μπορούσε να κερδίσει το βραβείο για το «αστέρι της Βρετανίας», καθώς ο τενίστας Αντι Μάρει, πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, κέρδισε το Wimbledon και είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη ,συγκεντρώνοντας το 42% των ψήφων, έναντι του 35% της Ουαλού ποδοσφαιριστή.

Στην κατηγορία της καλύτερης ομάδας, η Λέστερ, πρωταθλήτρια της Premier League, κέρδισε το βραβείο με το 51% των ψήφων έναντι 25% επιτυγχάνεται της Πορτογαλίας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο προπονητής των «αλεπούδων» Κλαούντιο Ρανιέρι, πήρε ο βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς, με το 50% των ψήφων, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν δεύτερος (26%) και ο Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος, τρίτος (9 %). Έκπληξη τέταρτη θέση του Λαρς Λάγκερμπακ και Χέιμιρ Χάλγκριμσον της Ισλανδίας (5%), μπροστά από τον Πεπ Γκουαρντιόλα (3%).

Το βραβείο για τον καλύτερα υποσχόμενο νέο αθλητή πήρε ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ με 26% έναντι 25% του Ρενάτο Σάντσες της Μπάγερν. Ο Ολλανδός οδηγός της F1 Μαξ Φερστάπεν ήταν στην τρίτη θέση με 19% των ψήφων.

Η εθνική Αγγλίας πήρε το βραβείο για τη μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς, η κατάκτηση του τίτλου από την Λέστερ ήταν η πιο τρελή στιγμή του έτους και τα δάκρυα του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τη νίκη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Πορτογαλία επιλέχθηκε ως η πιο συγκινητική στιγμή του έτους από τους χρήστες του Eurosport.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ