aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑυτός είναι ο πιτσιρικάς που έχει… χαζέψει τον Μουρίνιο! (video)

Αυτός είναι ο πιτσιρικάς που έχει… χαζέψει τον Μουρίνιο! (video)

Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν μερικές μέρες δεν είχε ιδέα πως στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχει ένα τέτοιο «διαμάντι»…

Το παραδέχθηκε ο ίδιος, άλλωστε!

«Δεν ήξερα ποιος ήταν. Τον πήρα έπειτα από προτροπή του Νίκι Μπατ… και μου πήρε 10 λεπτά για να καταλάβω την αξία του», είπε ο Μουρίνιο μετά το φιλικό με τη Γουίγκαν για τον Άξελ Τουανζέμπε, τον 18χρονο Κονγκολέζο, που, όπως συνέβη και με τον προκάτοχο του Πορτογάλου κόουτς, Λουίς Φαν Χάαλ, κέρδισε αμέσως ΚΑΙ τον Special One!

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι Άγγλοι, ο 53χρονος τεχνικός έχει πάθει την πλάκα του με τον πιτσιρικά, για τον οποίο ο προπονητής του στη «μικρή» Γιουνάιτεντ, Νίκι Μπατ, είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες ότι σε δύο -το πολύ- χρόνια θα είναι βασικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Το θέμα, ωστόσο, είναι πως αυτό μπορεί να συμβεί και νωρίτερα! Ο Τουανζέμπε, που βρίσκεται στις ακαδημίες των «κόκκινων διάβολων» από τα 8 του, ήταν αρχηγός της K-18, δηλώνοντας, μάλιστα, πως του αρέσει να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του. Αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά, όπως και ως αμυντικό χαφ. Πέρυσι, σε ηλικία μόλις 17 ετών «προήχθη» στην K-21, ενώ κέρδισε και τις πρώτες δύο συμμετοχές του με την Κ-19 της Αγγλίας. Όπως όλα δείχνουν, το ντεμπούτο του με τους… μεγάλους της Γιουνάιτεντ δεν θα αργήσει.

Το βίντεο που επιμελήθηκαν στο ”dreamteamfc.com” είναι χαρακτηριστικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ