aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Σάμπως τα ίδια δεν λέγανε και τότε;

ΑΕΛ: Σάμπως τα ίδια δεν λέγανε και τότε;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Εννιά στους δέκα που καλούνται να προβλέψουν τον πρωταθλητή του φετινού πρωταθλήματος δυσκολεύονται να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση, όμως δίνουν περισσότερες πιθανότητες σε Απόλλων και Ομόνοια. Δεν ξεγράφουν την ΑΕΛ (ούτε την Ανόρθωση), όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που κατατάσσουν τους γαλαζοκίτρινους του Ντούσαν Κέρκεζ σε καλύτερο σημείο εκκίνησης από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τον Βόσνιο τεχνικό, τους παίκτες του, τον Ανδρέα Σοφοκλέους ή τους οπαδούς της ΑΕΛ. Σάμπως τα ίδια δεν λέγανε και τη σεζόν 2011-12; Στο τέλος οι γαλαζοκίτρινοι με τον Πάμπο Χριστοδούλου στο τιμόνι έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 44 ολόκληρα χρόνια και μέθυσαν τη (μισή) Λεμεσό.

Εννιά χρόνια μετά με τιμονιέρη τον Κέρκεζ η ΑΕΛ βαδίζει (σχεδόν) στα ίδια μονοπάτια. Η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο εξ αναβολής ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής στο Τσίρειο με 2-0 δεν ήταν μια ηχηρή απάντηση ότι η λεμεσιανή ομάδα και θέλει και μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα στο τέλος της σεζόν, αλλά ένας βρυχηθμός. «Μα τον ΑΠΟΕΛ τον κέρδισαν σχεδόν όλοι», θα σκεφτεί κανείς και δεν θα έχει άδικο. Όμως, το σημαντικό για την ΑΕΛ ήταν ότι σ’ ένα ματς με πολλές απουσίες και αφού προηγήθηκε στραβοπάτημα (με τον Ερμή στο «Αμμόχωστος») κέρδισε, έκανε άλμα δύο θέσεων και έφτασε σε θέση βολής από τον πρωτοπόρο Απόλλων που είναι στο +2.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ: Η πρωταγωνίστρια και ο κομπάρσος (vid)

Συγκριτικά με τη σεζόν 2011-12 η ΑΕΛ με το πέρας 22 αγώνων έχει πέντε βαθμούς λιγότερους (τότε είχε 50, τώρα 45), είναι στη δεύτερη θέση ενώ τότε ήταν πρώτη, πέτυχε 13 γκολ περισσότερα (φέτος 40, τότε 27) και δέχθηκε 14 γκολ λιγότερα (τότε μόλις 7, φέτος 21).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ