aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Πρωτάθλημα και... να μην χάσει άλλο έδαφος

ΑΕΛ: Πρωτάθλημα και… να μην χάσει άλλο έδαφος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το πρωτάθλημα μπαίνει σε μια άκρως σημαντική στροφή και τα λάθη πλέον κοστίζουν διπλά. Αν η ΑΕΛ δεν θέλει να χάσει… έδαφος στην προσπάθεια κατάληψης μίας εκ των θέσεων που οδηγεί στην Ευρώπη, πρέπει να ανεβάσει ρυθμό έτσι ώστε να επιστρέψει σε νικηφόρα τροχιά.

Το σημερινό παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα έχει σπουδαία σημασία και έτσι το αντιμετωπίζουν οι γαλαζοκίτρινοι, στοχεύοντας στους τρεις βαθμούς. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία. Ο Ντούσαν Κέρκεζ αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του. Προσδοκεί ότι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο κυνηγώντας με πάθος το τρίποντο που θα τους δώσει άλλον αέρα στην πορεία που έχουν μπροστά τους.

Εκτός πλάνων είναι ο Γκαθτανιάγα λόγω καρτών, όπως κι οι τραυματίες Γκοντάλ, Χ. Κυριάκου. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Πρόσεκ και στην άμυνα οι Ν. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Γουίλερ. Στη μεσαία γραμμή οι δύο σίγουροι είναι οι Ζντραφκόσκι και Αντάμοβιτς. Την άλλη θέση διεκδικούν οι Ντα Σίλβα, Αγκάνοβιτς και Σίλβα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Χουράδο και στις πτέρυγες ο Αντόνια με τον Αβραάμ.

Η ομάδα της Λεμεσού καλείται να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και έχοντας καλή οργάνωση μεσοεπιθετικά να παραβιάσει το αντίπαλο πλεκτό. Έχει ιδιαίτερους λόγους για να θέλει τη νίκη. Οι βαθμοί θα τη διατηρήσουν ψηλά και εντός των στόχων της. Επιπλέον είναι ευκαιρία να «ξεπλύνει» τη βαριά ήττα που δέχθηκε τον πρώτο γύρο (1-4) και να επανέλθει παραλλήλως στις νίκες στο Τσίρειο. Βλέπετε, έχει να νικήσει από τις 5 Ιανουαρίου, όταν με το γκολ του Μακρή επιβλήθηκε με 1-0 της Πάφος FC. Σε τρία κολλητά ματς στη Λεμεσό δεν έχει βρει δίχτυα, με τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα.  Στόχος λοιπόν της ΑΕΛ είναι η νίκη, αφού μόνο αυτή θα την ικανοποιήσει και θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδό της στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ