aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Η τύχη είναι στα πόδια της

ΑΕΛ: Η τύχη είναι στα πόδια της

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συνέπεια, σοβαρότητα και πάθος είναι το τρίπτυχο που καθοδηγεί την ΑΕΛ και της ανοίγει τον δρόμο για είσοδο στην εξάδα. Αυτά τα στοιχεία, τα οποία λειτουργούν άψογα, δίνουν άλλη δυναμική στους γαλαζοκίτρινους.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ θα είχε περισσότερους βαθμούς, όμως η τύχη της περιέπεσε και στα χέρια άλλων, καθώς σε αρκετούς αγώνες, κάποιες συγκυρίες και κάποια σοβαρά διαιτητικά λάθη τής στέρησαν βαθμούς.

Από εδώ και μπρος, όμως, η τύχη είναι στα πόδια της. Όπως αγωνίστηκε με τον Απόλλωνα έδειξε πως μπορεί να κερδίσει αυτά που θέλει. Μπορεί να μπήκε στον Φεβρουάριο με μεγάλη νίκη, όμως στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη πολλές δυσκολίες, όπως είναι το παιχνίδι της Κυριακής με την ανεβασμένη τελευταία Πάφος FC.

Θα είναι το πρώτο μιας σειράς παιχνιδιών, που θα της δώσουν ώθηση για να μπει στην εξάδα. Εκτός του αγώνα στο «Στέλιος Κυριακίδης», θα αντιμετωπίσει μετά την Ομόνοια (εντός), τον Ολυμπιακό (εκτός) και τον Εθνικό (εντός). Πρόκειται για παιχνίδια με υψηλό βαθμό δυσκολίας, στα οποία όμως αν η ΑΕΛ παρουσιαστεί όπως στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, θα έχει πολλές πιθανότητες να υλοποιήσει τον στόχο της.

Στον γεμάτο και κρίσιμο Φεβρουάριο συμπεριλαμβάνονται και οι δύο αγώνες κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Τσίρειο την ερχόμενη Τετάρτη (12 Φεβρουαρίου), με την ΑΕΛ να κυνηγάει νίκη χωρίς να δεχθεί τέρμα, κάτι που θα τις δώσει προβάδισμα για τον επαναληπτικό που θα γίνει μία εβδομάδα μετά στη Λάρνακα.

Γι’ αυτά όμως τα παιχνίδια θα προβληματιστεί όταν έλθει η ώρα τους. Προς το παρόν, το μόνο που ενδιαφέρει τον Ντούσαν Κέρκεζ είναι να προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του για τον αγώνα στην Πάφο.

Τον προβληματίζει η θέση στη μεσαία γραμμή, την οποία αφήνει κενή ο Ατνάν Αντάμοβιτς. Ο Σλοβένος είχε πολύ καλή παρουσία στο ματς με τον Απόλλωνα. Εκεί που ήταν ανεβασμένος, ο έμπειρος μέσος χάνει τον αγώνα της Κυριακής, καθώς συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό καρτών. Στο μυαλό του τεχνικού της ΑΕΛ υπάρχει η επιλογή του Μάρκο Αντάμοβιτς, ο οποίος μπορεί να καλύψει τη θέση, μπορεί όμως και να δούμε κάτι διαφορετικό.

Όσον αφορά την απουσία του Χάρη Κυριάκου, ο οποίος επίσης βρισκόταν σε καλή κατάσταση, θα επιστρέψει ο Αντρέ Τεϊσέιρα, που εξέτισε την ποινή που είχε λόγω καρτών και τον άφησε εκτός του ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ