aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Για να μην χάσει άλλο έδαφος - Σχέδιο β’ με δύο επιθετικούς

ΑΕΛ: Για να μην χάσει άλλο έδαφος – Σχέδιο β’ με δύο επιθετικούς

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αν η ΑΕΛ θέλει να διατηρήσει τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα ή ακόμη να πάει και ψηλότερα, πρέπει να μην αφήσει άλλο παιχνίδι να περάσει… χωρίς να το αγγίξει. Οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν κατά σειρά από τις Ομόνοια και ΑΕΚ, επομένως με νέα ήττα σήμερα μπορεί να χαθεί το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Γι’ αυτό και θέλουν να νικήσουν τον Απόλλωνα σήμερα και να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός.

Οι λόγοι είναι πρωτίστως βαθμολογικοί, αλλά υπάρχουν και άλλοι, όπως είναι το γόητρο και η απόδειξη πως μπορεί να «πατήσει» πολύ καλά σε ντέρμπι. Είναι εξάλλου και τα ντέρμπι στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντίπαλοι στα ημιτελικά. Τα στατιστικά αναφέρουν πως η ΑΕΛ δυσκολεύεται στα μεγάλα παιχνίδια, όπως και στο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι που η ΑΕΛ θέλει να αλλάξει από σήμερα, για να ακολουθήσει κατά πόδας τους πρωτοπόρους.

Ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες, σε ένα λάθος ή μία κακή εκτίμηση σε μια φάση, που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Κάπως έτσι χάθηκαν κάποια σημαντικά παιχνίδια από την ΑΕΛ. Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει ετοιμάσει την ομάδα του για το σπουδαίο σημερινό παιχνίδι και όλα δείχνουν πως θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Αντάμοβιτς, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί λόγω καρτών απέναντι στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, φαντάζει λίγο θολό το τοπίο.

Ο Χουράδο θα έχει μάλλον υποστήριξη από τον Αγκάνοβιτς και στις πτέρυγες θα είναι οι Αντόνια και Αβραάμ. Μπορεί όμως να αγωνιστεί ένας εκ των Σχρανζ ή Μακρή. Η ισορροπία στις τρεις γραμμές, η κάλυψη όλων των χώρων, θα παίξει ρόλο, όπως και η ταχύτητα και η αξιοποίηση των ευκαιριών.

Με μια εκτίμηση, η ΑΕΛ θα αρχίσει με τον Πρόσεκ κάτω από τα δοκάρια και τους Ν. Τεϊσέιρα και Γουίλερ στα άκρα της άμυνας. Οι Ζούνιορ και Γκοντάλ θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη μεσαία γραμμή το πιο πιθανό είναι πως θα αγωνιστούν οι Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς και Αγκάνοβιτς (επιτελικός). Στην κορυφή θα είναι ο Χουράδο, με τους Αντόνια και Αβραάμ να είναι στις πτέρυγες. Αυτή θα είναι η ενδεκάδα αν ο τεχνικός της ΑΕΛ επιλέξει το 4-2-3-1. Αυτό σίγουρα που θα έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές είναι να διατηρήσουν ως αρχή το μηδέν παθητικό στην άμυνα και μετά να βγάλουν επιθέσεις κυνηγώντας το γκολ.

Το σχέδιο β’ με δύο επιθετικούς

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την ΑΕΛ να αγωνίζεται με σχηματισμό 4-2-3-1. Σε περίπτωση όμως που παραταχθεί με 4-4-2, πλάι στον Χουράδο θα αγωνιστεί ένας εκ των Σχρανζ και Μυτίδη στην κορυφή. Αμφότεροι, με εξαίρεση τους αγώνες στο κύπελλο, δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν στο πρωτάθλημα. Σε τέτοια παιχνίδια όλοι είναι απαραίτητοι και ο Ντούσαν Κέρκεζ προσπάθησε τις προηγούμενες μέρες να έχει σε πλήρη ετοιμότητα τους ποδοσφαιριστές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ