aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Δυο βδομάδες όλη η σεζόν!

ΑΕΛ: Δυο βδομάδες όλη η σεζόν!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Οι κόποι μιας σεζόν παίζονται (σε μεγάλο βαθμό) στις επόμενες δύο βδομάδες για την ΑΕΛ. Σε διάστημα 14 ημερών θα κληθεί να δώσει πέντε παιχνίδια, κάποια σημαντικά και άλλα καθοριστικά. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και, όπως φάνηκε έως τώρα, οι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αυτές είναι που θα κρίνουν και το πόσο πετυχημένη θα είναι η σεζόν για την ομάδα της Λεμεσού, που με τη διαφορά από την 4η θέση να είναι στους 12 βαθμούς έχει εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απ’ εδώ και στο εξής θα τα παίξει όλα για όλα για κατάκτηση τίτλων, αφού είναι εντός στόχου και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Κάθε τρεις ημέρες η ΑΕΛ θα δίνει σπουδαίας σημασίας παιχνίδι.

Η αρχή στη σειρά των πέντε προσεχών αγώνων, που κρίνονται κομβικής σημασίας (με διαφορά μόλις τριών ημερών), θα γίνει την Κυριακή (11 Απριλίου) από το Αρένα, απέναντι στην ΑΕΚ. Αντίπαλος που έχει τον δικό του στόχο και στα τελευταία ματς δείχνει αλλαγμένος προς το καλύτερο και ικανός να κάνει τη ζημιά, εάν δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και η ομάδα του Κέρκεζ δεν έχει καλή παρουσία.

Θα ακολουθήσει την Τετάρτη (14 Απριλίου) το πρώτο και σημαντικό ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, εκεί που η ΑΕΛ θα θελήσει να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Αντίπαλος που αναμένεται να παρουσιαστεί με νέα πρόσωπα και αλλαγμένος σε σχέση με το πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και οι γαλαζοκίτρινοι θα πάνε υποψιασμένοι και έτοιμοι να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες.

Καπάκι θα κληθεί να δώσει ένα εξίσου δύσκολο και σημαντικό, ίσως και καθοριστικό, ντέρμπι με τον Απόλλωνα (18 Απριλίου) για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ακολούθως θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό (21 Απριλίου) στον επαναληπτικό, που θα κρίνει την ομάδα που θα συνεχίσει στον θεσμό φθάνοντας στον τελικό κυπέλλου. Και λίγες ημέρες αργότερα (δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία) θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια στο ΓΣΠ, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σ’ ένα ντέρμπι που θα παίζονται πολλά για τον τίτλο, εφόσον σε αυτά που προηγηθούν η ΑΕΛ τα ξεπεράσει νικηφόρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ