aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αποχωρεί εάν βρεθεί διάδοχος κατάσταση

ΑΕΛ: Αποχωρεί εάν βρεθεί διάδοχος κατάσταση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ακριβώς την ίδια ημερομηνία (12 Μαΐου) που έγινε η φιέστα τίτλου, ο πρόεδρος Ανδρέας Σοφοκλέους ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τους συνεργάτες του την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ποδοσφαιρική εταιρεία. Αυτό, όπως άφησε να νοηθεί, θα γίνει εάν βρεθεί διάδοχος κατάσταση. Γιατί αν μέχρι τη Γενική Συνέλευση δεν υπάρξει ενδιαφέρον, τότε ίσως κάνει δεύτερες σκέψεις. Γιατί ούτε ο ίδιος κατά βάθος θέλει να αποχωρήσει και να αφήσει ακέφαλη την ΑΕΛ. Μετά από έντεκα χρόνια, ο Ανδρέας Σοφοκλέους το σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει και να βάλει τίτλους τέλους.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΛ: Υπάρχει μια καλή βάση

Σε μια λαμπρή πορεία, οδήγησε την ΑΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια, ενώ την ίδια σεζόν (2012) είχε αγωνιστεί στους ομίλους του ΓιουρόπαΛιγκ, με προπονητή τον Πάμπο Χριστοδούλου. Επί θητείας του (2007-2018), η ΑΕΛ αγωνίστηκε και σε τέσσερις τελικούς κυπέλλου, χωρίς να κερδίσει κανέναν, ενώ έχασε το πρωτάθλημα το 2014 στην τελευταία αγωνιστική. Αυτό που σε μεγάλο βαθμό τον οδήγησε στην απόφαση για αποχώρηση ήταν πως από το 2014 και μετά δεχόταν έντονη κριτική. Στη χθεσινή του συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές δεσμεύτηκε πως ακόμη και να αποχωρήσει δεν θα υπάρξει καμιά οικονομική εκκρεμότητα.

Διαβάστε επίσης: Πέφτουν οι υπογραφές με Κυριάκου και Ηλία

Είναι πάντως μια δύσκολη περίοδος και αυτό που ελπίζουν όλοι είναι ο σύλλογος να βρει άμεσα τις λύσεις και να προχωρήσει με στόχο ένα καλύτερο αύριο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ