aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Υπάρχει μια καλή βάση

ΑΕΛ: Υπάρχει μια καλή βάση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η αυλαία πέφτει αύριο στη Λάρνακα, όπου η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο της παιχνίδι την ΑΕΚ. Μια σεζόν με πολλά προβλήματα, όπου το βασικό όπλο της ομάδας, ο κόσμος, έλαμψε διά της απουσίας του, φτάνει στο τέλος του. Μέσα σε όλο τον προβληματισμό, το μόνο θετικό είναι πως υπάρχει καλή βάση από πλευράς έμψυχου δυναμικού και το μόνο που χρειάζεται, είναι ενίσχυση σε κάποιες βασικές θέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ανείπωτη τραγωδία, πνίγηκε το παιδάκι πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΛ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ ανέδειξε θετικά στοιχεία και φαίνεται πως με τη βοήθεια όλων, μπορεί να πάρει την ΑΕΛ πιο ψηλά. Το αγωνιστικό όμως είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το διοικητικό. Χθες αναμενόταν από το εξωτερικό ο πρόεδρος της εταιρείας Ανδρέας Σοφοκλέους, από την απόφαση του οποίου εξαρτώνται πολλά. Αν αποφασίσει να συνεχίσει στην προεδρία της, θα πρέπει να βρει συνεργάτες που θα τον βοηθήσουν πραγματικά. Τέτοια πρόθεση υπάρχει από την ομάδα των μελών της ΑΕΛ, που ετοιμάζουν ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στο σωματείο. Πρόθεση τους, όπως ανοικτά δηλώνουν, είναι να συνεργαστούν με τον Σοφοκλέους.

Διαβάστε επίσης: Πέφτουν οι υπογραφές με Κυριάκου και Ηλία

Από την άλλη, ο πρόεδρος της εταιρείας θα ξεκαθαρίσει οριστικά τις προθέσεις του, αν θα παραμείνει και θα ανεβάσει πιο πάνω τον πήχη. Οι μέρες είναι κρίσιμες γιατί αν στις εκλογές της 1ης Ιουνίου η ΑΕΛ δεν βγει ενωμένη και με αποτέλεσμα ενωτικό, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αν τα μέλη και ο Σοφοκλέους αποφασίσουν να πορευτούν μαζί, θα πρέπει να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και να μπουν σε μια νέα φάση. Υπάρχει δέσμευση από όλους να μη στρέψουν το κεφάλι πίσω και να κοιτάξουν μπροστά. Αν δεν τηρηθεί η δέσμευση θα είναι μάταιο να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες. Δεν είναι πολλοί πάντως αυτοί που σπέρνουν το ζιζάνιο της διχόνοιας, είναι όμως αρκετοί ώστε να προκαλούν έριδες και προβλήματα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις, καθώς τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση των μελών, που υπό τον Σάκη Καραπατέα διαβουλεύονται τη δημιουργία διοικητικού συμβουλίου για το σωματείο. Είναι ακόμη πρόθεση του Σοφοκλέους να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να ξεκαθαρίσει εάν θα πορευθεί με νέους ανθρώπους στη διοίκηση της εταιρείας. Το μόνο που επείγει γα να φέρει ενότητα και ηρεμία, είναι να πορευτούν εταιρεία και σωματείο με ενιαία «συνθήματα» για το καλό της ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ