aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Ανοίγει δίαυλο ο «Σόφο»

ΑΕΛ: Ανοίγει δίαυλο ο «Σόφο»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έκανε αίσθηση η τελευταία τοποθέτηση του Ανδρέα Σοφοκλέους, πως η πολεμική που δέχεται, στην ουσία φανερώνει πολεμική κατά της ΑΕΛ, από όπου και όποιον και αν προέρχεται. Ο κόσμος της θέλει την ομάδα του υπεράνω προσώπων, κάτι που τηρεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Η πολεμική ωστόσο που του γίνεται έχει αντίκτυπο στην ομάδα και επηρεάζει όλο το οικοδόμημα του σωματείου.

Είναι άδικο, ασύμφορο και καταθλιπτικό για το εκτόπισμα του συλλόγου, να βγαίνει μια τόσο έντονη διαμάχη με ίντριγκες που χαλούν την εικόνα της ΑΕΛ. Είναι πρόεδρος, είναι άνθρωπος με τα λάθη και τις αδυναμίες του και επέλεξε να διοικήσει την ΑΕΛ με ένα μοντέλο που σε κάποιους δεν αρέσει. Αλλά με αυτό το μοντέλο, οι γαλαζοκίτρινοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 2012, αγωνίστηκαν στην Ευρώπη και σε όμιλο του Γιουρόπα Λίγκ, έχασαν τελικούς κυπέλλου, όμως είναι εκεί.  Πριν από αυτές τις επιτυχίες η ΑΕΛ είχε κατρακυλήσει επικίνδυνα.

Περί τα τέλη του 2015 έγινε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός Φορέα, με νέους ανθρώπους και επαγγελματίες, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμμετάσχουν στα διοικητικά. Το εγχείρημα δεν προχώρησε. Ο Σοφοκλέους το ανέφερε στην τελευταία του δήλωση, πως δεν είναι αυτοσκοπός του να κουβαλά μόνος του το βάρος της διοίκησης με τόσες χιλιάδες απαιτητικούς φιλάθλους. Γι’ αυτό και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας, με όσους θέλουν να εργαστούν για την αναδόμηση της ομάδας και του συλλόγου γενικότερα. Ανοίγει την πόρτα εισόδου της ΑΕΛ για ανθρώπους που θέλουν να έχουν συμμετοχή στα διοικητικά.

Βέβαια το κάνει ξεκάθαρο πως «δεν υπάρχουν ούτε επιφανείς, ούτε αφανείς σωτήρες ή επενδυτές ή ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν το τεράστιο φορτίο αυτού του μεγάλου καραβιού». Συνεπώς, όπως δήλωσαν και δύο άσοι του παρελθόντος, ο Λοΐζος Μαυρουδής και ο Γιώργος Αναστασίου, «τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να έρθουν όλοι κοντά για να μπουν γερά θεμέλια στην οργάνωση της ομάδας».

Είναι γνωστό πως ο Όμιλος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, έχει πρόθεση να βοηθήσει και πως έχει τις δυνατότητες να στηρίξει τον πρόεδρο στο έργο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ